Image

Oskarovke Nicole Kidman i Charlize Theron pristale su snimiti još jedan u nizu kontroverznih filmova. Naime, najnoviji film na kojem radi poznati dvojac zasigurno neće ostati nezamijećen.

Nicole, koja u filmu tumači supruga prelijepe Charlize Theron, utjelovit će prvoga muškarca na svijetu koji je operacijom postao žena. Film "The Danish Girl" baziran je na istinitoj priči o danskim umjetnicima Einaru i Greti Wegener.

Autoportreti ovog umjetničkog bračnog para stekli su mahnitu popularnost dvadesetih godina u Kopenhagenu. Njihov je brak odjednom je postao ugrožen kada je Einar (Nicole Kidman) pozirao kao ženski model kojeg je Greta (Charlize Theron) trebala naslikati. Kada je Greta, koju tumači Charlize, potaknula svog supruga (Kidman) da se preruši u ženu, bilo je to samo početak pravog vulkana zapleta koji su doveli do prve operacije promjene spola. Operacija koja je izvedena 1931. godine, osim što je dovela u pitanje opstanak njihova braka, podijelila je i šokirala svijet.

Ovo je njihova priča, priča o tome što znači biti čovjek, muškarac i žena. To je priča o identitetu i definicija ljubavi, priča o evoluciji, promjenu i transformaciji, o tome što povezuje muškarce i žene i ono što ih dijeli. To je potresna  priča o ljubavi na jedan drugačiji i nov način. Redatelj Anand Tucker prihvatio se ovog uzbudljivog projekta, dok će stvaranje scenarija pripasti Lucindi Coxon.  "The Danish Girl" zapravo je istoimeni bestseler autora Davida Ebershoffa iz 2000. godine.

 

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam