Image

Svaki dobro informirani gej zna da se ovog tjedna počinje prikazivati ''Milk'' Gusa Van Santa, biografski film o Harveyu Milku u kojem Alison Pill tumači voditeljicu kampanje Anne Kronenberg, ali to nije sve.

U francuskom filmu A Christmas Tale, lezbijska ikona Catherine Deneuve tumači majku velike obitelji koja umire od karcinoma jetre. Obitelj je godinama pomalo disfunkcionalna, ali se njezini članovi okupljaju za božićne blagdane kako bi bili s majkom.

Budući da je obitelj velika, takva je i glumačka postava, no jedan od najzabavnijih likova definitivno je starija lezbijka Rosaimée koju igra Françoise Bertin. Rosaimée nije članica obitelji, već ljubavnica nedavno preminule majke supruga Catherine Deneuve.

Katharina Klewinghaus tumači redateljicu-lezbijku imenom Medea Yarn u posve drugačijoj vrsti filma queer umjetnika/redatelja Brucea La Brucea OTTO: Or Up With Dead People.
Medea i njezina djevojka Hella Bent susreću protagonista Otta i misle kako je upravo on savršen za film na kojem Medea radi već godinama, pod naslovom Up With Dead People, koji opisuje kao "epsko politički-porno-zombi film". Međutim, Otta više zanima kako da pronađe bivšeg dečka.

OTTO će se moći vidjeti samo u newyorškom Muzeju suvremene umjetnosti.

Premda nije od nekog posebnog značaja za priču, lezbijski lik će se pojaviti i u novom filmu s Vinceom Vaughnom i Reese Witherspoon, Four Christmases.

Jo se, dakle, pojavljuje samo na fotografijama i ona je Reeseina najbolja prijateljica o kojoj potonja nije imala pojma da je lezbijka. Vince Vaughn (u ulozi njezina supruga) voli dometnuti kako "frizure ne lažu" te da se ona "zbog toga bolje ljubi".

Flanel i loše frizure dio su šale, ali najbolji je dio razgovor o dvije prijateljice koje se tobože međusobno mažu kremom za sunčanje. Proširene gej šale? Zvuči kao tipičan Vaughnov film. Budući da ne možemo pronaći Joinu fotografiju, uživajte u foršpanu.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.