Image

Ekipa dokumentarnog programa Hrvatske televizije, na čijem je čelu redateljica Ljubica Janković Lazarić i snimatelj Tvrtko Mršić, ovaj tjedan u Rijeci je započela snimanje dokumentarnog filma o Ani Dragičević, bivšoj pacijentici Psihijatrijske bolnice Lopača, koja je veći dio života u razdoblju od 16. do 21. godine provela u toj ustanovi.

Prema tekstovima i otkrićima o PB Lopača objavljenim u Novom listu, temeljem čega se i snima dokumentarni film o Ani Dragičević, ta je djevojka hospitalizirana suprotno zakonu, što će također biti važan dio dokumentarca, kao i dio u kojem Ana Dragičević tvrdi kako su odgovorne osobe u Lopači pokušale promijeniti njenu "devijantnu" seksualnu orijentaciju. 

Govoreći o Ani Dragičević, redateljica Ljubica Janković Lazarić kaže da se prvi put u životu suočila s jednim mladim bićem koje je toliko samo i odbačeno od svih najbližih.

- Smisao ovog dokumentarca je u tome da i HRT, kao najutjecajniji hrvatski medij, koji najsnažnije kreira javno mišljenje, pomogne Ani Dragičević te da preko našeg medija njena priča postane dostupna svima u Hrvatskoj i šire. Kroz ovaj film želimo pomoći Ani da do ljeta izradi 20-ak crteža, budući se počela baviti slikarstvom, te da onda organiziramo prodajnu izložbu, kaže Ljubica Janković Lazarić. Zadnjih nekoliko mjeseci, otkad je uspjela napustiti Lopaču, Ana Dragičević je ponovno krenula u školu, i to na Narodnom učilištu u Rijeci, gdje se školuje za frizerku.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.