Image

Veličanstvenom plesnom predstavom "Bolero Variations" jučer je zagrebačkom ZKM-u otvoren sedmi po redu Queer festival.

Raimund Hoghe, jedan od najpoznatijih europskih koreografa današnjice, jučer je pred zagrebačkom publikom izveo "Bolero Variations", predstavu inspiriranu davnom 1984. godinom i Olimpijadom održanom u Sarajevu, kada su zlatnu medalju u umjetničkom klizanju osvojio legendarni klizački par Jayne Torvill i Christopher Dean, i to klizajući upravo uz Bolero. 

Renomirani plesači poput Ornelle Ballestre i Lorenza De Brabandere puna dva sata zagrebačku publiku zabavljale su temama Bolera, plešući na melodije Leonarda Bernsteina, Bennya Goodmana, Marie Callas, Doris Day, Tine Rossi i drugih. Nakon predstave gosti festivala su se nastavili zabavljati uz Miss Angelique i Lady Diva Grazia, dva drag Queen performansa u balkanskom stilu, koji su pred rasplesanom publikom izveli svoj repertoar.

Danas se festivalski program nastavlja u brzom ritmu: na rasporedu su dvije predstave u velikoj dvorani &TD-a: Andre Masseno s "I am not here or the dying swan", u 20.00 sati i "Transmission" Dominica Johnsona u 21.30 sati. Predstava "I am not here or the Dying Swan" koreografski je dijalog između Andréa Massena i Michela Fokinea, na čiju se koreografiju iz 1907. godine stvorenu posebno za Annu Pavlovu ovaj rad naslanja, a sama izvedba prezentira umjetnikove iznimne sposobnosti transformacije i impersonifikacije.

Festival traje do 10. svibnja, u programu je deset predstava, devet filmskih naslova i bogat svakodnevni noćni program s različitim izvođačima.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.