Povodom međunarodnog dana "izlaska iz ormara“ koji se u svijetu obilježava 11. listopada, Iskorak – centar za prava seksualnih i rodnih manjina po prvi put u Hrvatskoj predstavlja festival koji se bavi problematikom Coming out-a (proces priznavanja seksualne orjentacije LGBT osoba).

 

Dosadašnje iskustvo u radu pokazalo nam je da je jedan od najboljih načina uklanjanja predrasuda i stereotipa upravo kulturalno-socijalni angažman.

Osim korigiranja negativnih stavova javnosti spram pripadnika/ca seksualnih i rodnih manjina cilj ovog projekta je izgradnja socijalne infarstrukture za LGBTIQ osobe. Implementacijom festivala pružamo prostor socijalne interakcije i kulturne produkcije te time jačamo pojedince i zajednicu.

Unutar programa prikazujemo nekoliko gej-lezbijskih filmova, predstavu lezbijske organizacije Rijeka o djevojci koja na maturalnu zabavu želi povesti djevojku, izložbu retrospektive LGBTIQ aktivističkih plakata od 2002. do danas te nekoliko zabavnih programa.

Festival će se odvijati na nekoliko različitih lokacija u Zagrebu od 6. do 11. listopada te u Rijeci od 11. do 17. listopada.

O svim aktivnostima festivala više možete pročitati na internetskoj stranici www.iskorak.org/2009.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.