Peta po redu Operacija: grad 2010 održat će se od 24. rujna do 3. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija.

 

To su Pogon Jedinstvo, Autonomni kulturni centar Medika, klub Močvara te bivša tvorniai Badel.Operacija: grad ove godine navršava svoju petu obljetnicu, a održava se posljednji put te tako prigodno zaokružuje dosadašnja nastojanja zagrebačke nezavisne kulturne scene. Operacija: grad 2010 uključuje jako bogat i raznolik program – preko 60 radova i projekata domaćih i stranih umjetnika koji obuhvaćaju različite forme umjetničkog izražavanja.

 

Tako 24. rujna u AKC Medika u 20:00 možete nazočiti "autanju autohomofobnih ormaruša političara", odnosno projekciji filma o nekolicini LGBT aktivista koji su desetak godina skupljali uvjerljive dokaze o američkim političarima, uglavnom republikanskim senatorima i kongresmenima, koji su svojim anti-gej i homofobnim političkim angažmanom godinama podržavali sustavnu diskriminaciju LGBT osoba, u javnosti se prikazujući kao "uzorni" građani, dok su potajice uživali u društvu golobradih mladića i naručivali muški eskort. Svi podaci objavljivani su postepeno na blogovima ili su slani visokotiražnim medijima, a sve skupa necenzurirano prikazano je i na filmu.

Iste večeri od 22:30 održat će se ZbeLetron/PartyCipacija koja ugošćuje DJ Noru Gnom i ženski eksperimentalni bend Elektropionirke iz BiH, a nastupit će i DJ Mayo.

U ponedjeljak, 27. rujna u 20:00 posjetite predavanje Franka Dote pod nazivom "Pobuna u Stonewallu" (AKC Medika, crvena dvorana) o događaju iz 1969. godine koji je označio početak suvremenog pokreta za prava gej osoba.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.