mercedesNaša ovotjedna heroina poznata je po 15-godišnjoj strastvenoj vezi s holivudskom zvijezdom nijemog filma Gretom Garbo koja je, kako je sama rekla, bila ljubav njezina života.

Ta pjesnikinja, dramaturginja i dizajnerica kostima vrhunac popularnosti dosegla je u dvadesetim i tridesetim godinama 20. stoljeća. Veze s poznatim ženama tog doba opisala je u kontroverznoj autobiografiji Here lies the heart.

Poznata po: Ljubavnim pismima i pjesmama Greti, turbulentnoj aferi s kontroverznom američkom glumicom Tallulah Bankhead. U svojoj knjizi Here Lies the Heart iznijela je detalje o brojnim lezbijskim vezama s nekim najpoznatijim holivudskim glumicama, spisateljicama i bogatašicama.

Neslavna zbog: Objavila je roman, tri poezije i napisala četiri kazališna komada. Imala je reputaciju elitistice, a često je boravila po umjetničkim salonima. Putovala je u Indiju kako bi upoznala duhovnog vođu Mehera Babu koji joj je rekao da su ona i Garbo u prošlom životu bile u braku.

Zašto je heroina: Mercedes ni u jednom trenutku nije skrivala svoju seksualnost pa su je lezbijske veze s holivudskim ljepoticama proslavile. Objavila je memoare kako bi prikupila novac za liječenje tumora na mozgu, ali osobe čija su imena navedena u knjizi nisu htjele otkriti svoju seksualnost što je rezultiralo slabom prodajom. Ubrzo je naša heroina umrla i pala u zaborav. Iako su neke njezine bivše ljubavnice porekle da su imale s njom aferu, Mercedes je to dokazala brojnim ljubavnim pismima.

Slavne ljubavnice: Marlene Dietrich, Greta Garbo, Alla Nazimova, Tamara Karsavina, Eva Le Gallienne, Isadora Duncan, Katharine Cornell, Ona Munson, Adele Astaire, Tallulah Bankhead i Edith Wharton.

Da je danas živa bila bi: Jenny Shimizu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.