Image

"Čakarovi doci" pobjednik je ovogodišnjeg West Herzegowina Festivala. Film koji su neki nazvali hercegovačkom gay baladom bacio je publiku na guzicu.

Trodnevni festival amaterskog stvaralaštva u Širokom Brijegu u svom sedmom izdanju ponovo je uzburkao duhove u sredini koju većina doživljava konzervativnom. U njegovom filmskom dijelu glavnu nagradu je odnio uradak koji je po mnogočemu prijeloman i povijesni za Hercegovinu, pa i šire.

Film autorske petorke 'Get a Life' ruši stereotipe na jedan dosta subverzivan način. Urnebesne scene u kojima homosekualac č.Marić zavodi čobana Anđelka hrabro progovaraju o temama koje su dosad bile tabu na ovim prostorima. No, osim što je odradio pionirski posao balkanskog Brokeback Mountaina i utabao put za ostale autore, čakarovi doci su prije svega odlična zabava s mnoštvom neponovljivih filmskih citata.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.