Image

Pozivamo vas na projekciju filma “Novo je da sam bila zlostavljana“ (pogledajte trailer u nastavku), u četvrtak, 2.7.2009. u 17 h u Europskom domu (dvorana Strasbourg), Zagreb.

Ovaj dokumentarno-igrani film zasnovan je na svjedočenjima osam stvarnih žena koje su preživjele seksualno nasilje u djetinjstvu i u proteklim godinama se obraćale Incest Trauma Centru. Promocija prvog filma ovakve vrste planirana je i u većem dijelu već zakazana na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Ovo je prva projekcija u Hrvatskoj.

Glavne uloge u filmu: Mirjana Karanović i njezina glumačka klasa.
Film će predstaviti aktivistkinje Incest Trauma Centra: Ljiljana Bogavac i Dušica Popadić.

Incest Trauma Centar – Beograd (www.incesttraumacentar.org.rs) je ženska nevladina organizacija specijalizirana za problem seksualnog nasilja. Službeno je registrirana 1994. godine.

Snimanje dokumentarno - igranog filma o životima žena koje žive tu negdje među nama i preživjele su seksualno zlostavljanje u djetinjstvu ima za cilj poboljšati vidljivost problematike. Film pokazuje da se seksualno nasilje ne dešava “negdje drugdje i nekom drugom”. Snažna poruka o problemu seksualnog zlostavljanja djece, njegovoj dinamici i posljedicama ali i o oporavku prikazana je kroz iskustva žena koje su nakon dugogodišnje izloženosti seksualnom nasilju u djetinjstvu odlučile javno govoriti o svojim iskustvima. Želimo poboljšati poziciju djece i odraslih osoba koje su preživjele seksualno zlostavljanje i utjecati na smanjenje i brisanje socijalne distance prema preživjelima.

Ideja za film je stvorena u okviru tima Incest Trauma Centra – Beograd upravo zato što je jednogodišnja kampanja protiv seksualnog nasilja „Ja koju / kojeg niko ne poznaje“ Incest Trauma Centra – Beograd utjecala na porast prijavljivanja seksualnog nasilja i direktno ohrabrila žene koje su dale iskaze za ovaj film. U ovom trenutku su starosti od 22 do 40 godina i njihov identitet je kroz filmsku formu i scenarij zaštićen.

Autorska prava: Incest Trauma Centar – Beograd (organizacija i produkcija).

Lezbijska grupa Kontra je prepoznala važnost senzibilizaranja javnosti o problematici zlostavljanja u djetinjstvu te je suorganizatorica u organiziranju projekcije u Hrvatskoj.

Nadamo se da ćete se pridružiti događaju i sudjelovati u diskusiji!

Ulaz je slobodan.

Informacije:
Sanda Brumen
Lezbijska grupa Kontra
098 420 942
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.