dustyspringfieldDusty Springfield svima je poznata po hitovima kao što su 'Son of a Preacher Man', 'The Look of Love” i 'I Only Wanna Be With You”.

Nekoliko je puta nagrađivana za svoje pjesme i proglašavana jednom od najboljih soul i rock izvođačica u povijesti glazbe. Rođena je 16. travnja 1939., a umrla 2. ožujka 1999. godine kad je ušla u slavni Rock and Roll Hall of Fame.

 

Poznata po: Dovela je glazbenu kuću Motown u Veliku Britaniju, a svojim predivnim glasom i soul ritmovima približila ovaj glazbeni žanr svojim sunarodnjacima Englezima. Također, njezin hit 'Son of a Preacher Man” i danas se vrti na TV i radio postajama, a 1994. godine našao se na soundtracku Pulp Fictiona.

Neomiljena zbog: Izjave da je njezin tipični izgled i ujedno zaštitni znak – plava kosa dignuta u zrak, kičaste i raskošne haljine, puno šminke i nakita inspiriran transvestitima. Neslavna je i zbog manične depresije, konzumiranja alkohola i droge te nekoliko hospitalizacija.

Zašto je heroina: Priznala da je biseksualna 1970. godine u razgovoru za 'Evening Standard' kad je rekla da je podjednako privlače muškarci i žene.
'Mnogi kažu da sam skolna ženama pa sam to i prihvatila. Jednako me privlače i muškarci i žene. Ako ljudi to žele, onda ću im to i dati.” Nije skrivala svoje istospolne veze koje su gay i glazbenoj zajednici odavno poznate. Također, borila se za prava životinja.

Poznate prijateljice/ljubavnice: Tijekom 70-ih i 80-ih Dusty je imala nekoliko ljubavnih veza s Amerikankama i Kanađankama koje su bile out u svojoj zajednici. Ozbiljnu je vezu imala sa pjevačicom benda 'Rough Trade” Carole Pope. Njezin vrlo dobar prijatelj bio je Elton John koji ju je uveo u Hall of Fame.

Da je danas živa bila bi: Lady Gaga i nastavila suradnju s Pet Shop Boysima.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.