marlene_dietrichNaša ovotjedna heroina je Marlene Dietrich (27. prosinca 1901. - 6. svibnja 1992.). Ta američka glumica i pjevačica poznata je po nadimcima iz istoimenih filmova “Blonde Venus”, “The Scarlet Empress” te Lola-Lola iz hita “The Blue Angel” Josefa von Sternberga, koji joj je donio međunarodnu slavu i ugovor s Paramount Pictures. Marlene je uživala u čarima Berlina tijekom 20-ih i 30-ih godina, a 1950-ih u društvenoj sceni Las Vegasa.Poznata po: Hrapavom glasu koji joj je pomogao u razvijanju glazbene karijere, enigmatičnim ulogama fatalne žene i ljupkim dugim nogama zbog kojih su mnogi uzdisali. Tijekom Drugoga svjetskoga rata ova je Njemica odbila Hitlerovu ponudu da bude njemačka "poster girl" (uz to joj je ponudio ogromne svote novca i brojne filmske uloge) te je umjesto toga 1939. godine postala američka državljanka i zabavljala savezničke vojne trupe.

Neomiljena zbog: Bila je germofob (strah od bacila) i mrzila stopala, a svoja je stalno skrivala. Omiljena jela bila su joj hot-dog i cheeseburger. Često je inzistirala da joj njezina filmska šminkerica dodatno na perike posipa zlatnu prašinu kako bi joj kosa još više sjajila. Također, bila je neslavna po ljubljenju svojih kolega toliko snažno i strastveno da su joj šminkeri nakon svake scene morali obnavljati ruž na usnama.

Zašto je heroina: Jedna od njezinih najpoznatijih i najčešće citiranih izjava jest da je “seks bolji sa ženama, ali se s njima ne može živjeti”. Marlene je bila biseksualka i redovna posjetiteljica queer zabava, gay klubova i kabareta predratnog Berlina. Poznata po seksualnoj privlačnosti prema oba spola, glumica je ubrzo postala slavna modna ikona jer je često nastupala u muškim odijelima. Intrigirala ju je androginija, a uživala je eksperimentirati s rodom i identitetom.

Poznati ljubavnici/e: Aristokratkinja i kazališna spisateljica Mercedes de Acosta (koja je spavala s još nekoliko tadašnjih najslavnijih holivudskih ljepotica, među kojima su bile Greta Garbo i Tallulah Bankhead), Edith Piaf, Frank Sinatra i tri muškarca iz loze Kennedyjevih.

Da je danas živa bila bi: Annie Lennox iz osamdesetih.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.