bitch_malaNastavljamo s popisom najuspješnijih queer umjetnica. Ovotjedne glazbene legende dolaze iz SAD-a, Kanade i Europe, kao i različitih glazbenih žanrova - rock, folk, punk i country.

45 Donna Dresch

donnadresch
Osnivačica benda Team Dresch i pionirka umjetničkog i društvenog pokreta queercore koji je nastao iz punka. Bend je izdao dva albuma, od toga je jedan snimljen u Donninoj diskografskoj kući Chainsaw Records. Ista kuća izdala je i albume lezbijskih bendova Heavens to Betsy, The Need, Sleater-Kinney i Tracy and the Plastics.

44 Kristen Hall
kristen_hall
Kristen je deklarirana lezbijka (lijevo na fotografiji) i nekoć je bila članica country benda Sugarland, za koji je napisala mnoge od njihovih pjesama s albuma prvijenca Twice the Speed of Life. Nakon što je napustila bend, Hall je snimila nekoliko solo albuma, a danas piše pjesme drugim glazbenicima.

43 Bitch
bitch

Ova je glazbenica poznata po sviranju ukulelea i violine u lezbijskom folk dvojcu Bitch and Animal. Bend se kasnije raspao i Bitch je izdala tri solo albuma. Osnovala je vlastitu diskografsku kuću Shorts Story Records i surađivala s nekoliko slavnih pjevačica, među kojima su Ani Difranco, Ferron i Indigo Girls.

42 Sarah Bettens
sarahbettens

Članica belgijskog benda K's Choice otpjevala je 1996. hit "Not an Addict“ i nastupala na turneji s rock ikonom Alanis Morrisette. Sarah je obznanila javnosti da je lezbijka 2002. godine i to joj je samo dalo inspiraciju i motivaciju da piše i snima nove pjesme. Tako je i započela svoju solo karijeru i snimila vrlo uspješne albume Scream i Shine.

41 Ferron
ferron

Kanadska folk pjevačica izdala je u 70-ima i 80-ima solo albume i tako stigla na sam vrh 'ženske' glazbe. Osvojila je nagradu Juno 1995. i kasnije snimila dva dokumentarca o svom životu i glazbi. Njezin rad inspirirao je nekoliko suvremenih umjetnica, a s nekima je i surađivala. Među njima su i već spomenute Bitch, JD Samson, the Indigo Girls i Ani Difranco.

(Foto: afterellen.com)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.