Sinead_OConnorOvotjednim queer umjetnicama police su prepune nagrada, a njihovi albumi su svojevremeno bili među 100 najboljih domaćih i stranih glazbenih ljestvica. One su inspirirale mnoge umjetnike i mlade bendove. Među zvučnijim imenima je Prince koji je svoje nadahnuće našao pišući tekstove za kontroverznu Sinead O'Connor.






35 Mary Gauthier


Mary nije ulazila u pjevačke vode sve do svoje 35. godine, ali na sreću mnogih, ipak se odlučila na taj korak. U prilog tome ide i njezino rodno mjesto - New Orleans, grad jazza. Album iz 2002. godine, "Faith and Fire" proglašen je najboljim indie albumom godine u izboru New York Timesa. Sljedeći album snimila je za Universal Records i osvojila Američku glazbenu nagradu za novog umjetnika godine.

34 Emily Saliers


Članica američkog folk dua Indigo Girls, Emily Saliers je renomirana instrumentalistica koja je uspješna i u povremenoj solo karijeri. Bend je snimio singl "Dear Mr. President" u suradnji s Pink 2009. i dospio na 101. mjesto američke glazbene ljestvice.

33 Sinead O'Connor


Iako Sinead slovi kao kontroverzna pjevačica, inspirirala je brojne umjetnike. Jedan od njih je i Prince. Irska umjetnica piše tekstove i pjeva od 1980., a slavu postiže s hit albumom "I Do Not Want What I Haven't Got". Outala se 2000. godine i od tada daje izjave poput one da je "njezino lezbijstvo fluidno".

32 Maja Ivarsson


Frontmanica benda The Sounds često se naziva suvremenom Debbie Harry. Njezini performansi i specifičan glas pomogli su švedskom bendu da se proslavi na domaćem terenu i u SAD-u. Njihova tri albuma našla su se među 100 najboljih u obje zemlje i prisvojila mnoge fanove. Među njima je i Dave Grohl, frontman Foo Fightersa koji je u jednom svom spotu nosio majicu s natpisom The Sounds. Maja je deklarirana biseksualka.

31 Missy Higgins


Ova Australka dosad je prikupila 19 ARIA nominacija i osvojila njih sedam, dvije APRA nagrade i nagradu za najbolji video u izboru MTV Australia. Album iz 2008. "On a Clear Night" lansirao ju je u daleku Ameriku gdje su njezine pjesme emitirane u mnogim emisijama, čak i u vrlo popularnoj "So You Think You Can Dance". Missy je biseksualka i u svojim pjesmama otvoreno govori o vezama sa ženama.

(Foto: Kevin Abosch)

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.