deacons_daughterScenaristica i redateljica Katherine Brooks najavila je da će u travnju ove godine snimati novi film u kojemu će ujedno i tumačiti jednu od glavnih uloga. Na službenim stranicama novog filma, The Deacons Daughter, objavljen je kratak sinopsis: "U središtu priče, smještene u čaroban New Orleans, dvije su žene koje se bore za svoju ljubav u svijetu koji ih pokušava razdvojiti. Očajnički želeći pobjeći od mučne prošlosti, Katlyn Boyce je posvetila život umjetnosti. No kad upozna Anne, darovitu glazbenicu zarobljenu u jednoličnom braku, dogodi se ljubav. Kad se njihovi svjetovi sudare, moraju odlučiti jesu li se voljne žrtvovati za život za koji nisu ni znale da postoji."

Katherine Brooks je nagrađivana filmašica i aktivistica. Njezin debitantski film "Loving Annabelle", svojevrstan hommage klasiku "Djevojke u uniformi" o ljubavi profesorice i učenice, ne samo da je dobio sjajne kritike, već je i jedan od najpopularnijih lezbijskih filmova svih vremena. Za taj je film Brooks dobila pet nagrada Emerging Filmmaker, kao i glavnu nagradu na filmskom festivalu u Barceloni.

Članica je i prestižnog udruženja Directors Guild of America u kojemu je inače samo 4% žena. Dobitnica je i Nagrade LACE koja se dodjeljuje utjecajnim ženama u LGBT zajednici. Naime, ta svestrana umjetnica vrlo je aktivna u borbi za LGBT prava.

Trenutno radi na nekoliko projekata, među kojima su Meet the Barkers i The Spin Crowd.

(Foto: shewired.com)

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.