Kate WalshZvijezda serija "Privatna praksa" i "Uvod u anatomiju" Kate Walsh snimila je film u kojemu po drugi put glumi lezbijku.

Nakon što se 2003. okušala u ulozi lezbijke u filmu "Under the Tuscan Sun", ove je godine ona glavna junakinja u indie-drami "Angels Crest". Film će se premijerno prikazati 22. travnja na njujorškom filmskom festivalu Tribeca, piše advocate.com

"Jane je odličan lik, a uloga mi je potpuna suprotnost i pravi izazov u odnosu na dosadašnje", izjavila je glumica.

Radnja filma se vrti oko mještana jednog američkog gradića na čije živote drastično utječe nedavna tragedija.

"Zavoljela sam lik Jane, a veza između nje i njezine partnerice mi je bila vrlo zanimljiva", dodala je glumica. "Ona je po zanimanju umjetnica te je vrlo izravna i odrješita u nastupu, što zna biti komično. Film je zaista predivan."



Walsh je ranije glumila lezbijku i transrodnu osobu te kaže da seksualnost likova koje glumi nikada nije kriterij po kojem bira uloge. "Privuče me uloga i lik koji glumim, a ako na kraju lik ispadne gej ili transrodan, što onda? Bitna mi je uloga i karakter lika", izjavila je glumica.

Osim ovog filma, na Tribeci će se naći još neki LGBT filmovi. Sigurno će veliku pozornost privući dva dokumentarca; onaj o Eltonu Johnu i njegovoj glazbi "The Union", te "Carol Channing: Larger Than Life" o istoimenoj 90-godišnjoj pjevačici i glumici.

(Foto: advocate.com)

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.