modern_familyAmeričke serije ''Glee'' i ''Modern Family'' zajedno su podijelile prvo mjesto za najbolju humorističnu seriju na ceremoniji dodjele nagrada GLAAD, koja se početkom tjedna održala u Los Angelesu.

Zvijezda serije ''Will i Grace'', Sean Hayes, uručio je gostujućoj glumici serije GLEE', Kristin Chenoweth nagradu Vanguard Award, priznanje koje se dodjeljuje onim osobama koje su posebno doprinijele promicanju prava LGBT osoba.



Film ''I Love You, Phillip Morris'' s Jimom Carreyem i Ewanom McGregorom u glavnim ulogama proglašen je najboljim filmom, dok je reality TV nagrada uručena serijalu ''Project Runway'' jer su predstavili i podržali HIV pozitivnog kandidata.

Počasnu je nagradu, Stephen F. Kolzak Award, dobio i novi šef zabavnog programa NBC-a Robert Greenblatt, i to za značajan doprinos promodžbi jednakosti LGBT zajednice. Podsjetimo, Greenblatt je prije odlaska u NBC bio direktor televizijske kuće Showtime koja je u tom razdoblju snimila svjetski poznate serije Queer as Folk i The L Word, a NBC će uskoro lansirati i sitcom nalik seriji "Will i Grace", ali s lezbijkama kao glavnim junakinjama.



Medijske nagrade GLAAD osnovala je 1990. godine udruga Gay and Lesbian Alliance Against Defamation. Cilj dodjele je odavanje priznanja onim medijima koji pravedno i afirmativno prikazuju LGBT zajednicu i probleme s kojima se susreću LGBT osobe u svakodnevnom životu.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.