centerNa male ekrane, odnosno računalne monitore stiže nam nova gej drama. Serija "The Center" najavljena je kao "nešto što u svijetu LGB serija dosad nije viđeno", a radnja će pratiti živote lezbijki i gejeva na Manhattanu.

Za razliku od uspješnica "Queer as Folk" i "The L Word" koje se bave isključivo ženskim odnosno muškim protagonisti(ca)ma, "The Center" spaja svakodnevicu oba svijeta i donosi realni prikaz njihovih života.

Imat ćemo priliku upoznati sedam glavnih likova koji rade u LGBT centru na Manhattanu i predstavljaju njujoršku gej zajednicu.

Oni su, između ostalih, oženjeni kršćanski fundamentalist koji želi "spasiti" njujorške lezbijke i gejeve no usput viđa mrtve ljude, a zapravo je i sâm gej, veteranka Stonewalla i mafijaška utjerivačica dugova koja se nakon 30 godina vraća u grad, diplomantica s Yalea koja je okrenula leđa korporacijskim tvrtkama kako bi radila u Centru, ilegalni imigrant i njegov suprug koji nema pojma da je u braku s ilegalnim imigrantom...

Serija prati intrigantni lezbijski lik Ellie Simpson, diplomantice s Yalea. Ona se bori s krizom identiteta te se nada da će joj posao u Centru pomoći u rješavanju iste.

A sreća veteranke Lucky Haberwitz će se preokrenuti. Mutna prošlost i veze s mafijom nisu jedino što ona pokušava sakriti. Ima tajnu ljubavnicu Jo-Jo Sanchez, mladu novinarku koja je opisana kao "strašna ali zabavna željeznička nesreća". Upoznat ćemo je u trenutku buđenja nakon jednonoćne avanture s odvjetnicom. Kad njezina djeca ujutro upadnu u spavaću sobu, Jo-Jo bježi glavom bez obzira.

Upoznat ćemo i lik Cecila B. Braithewaitea. Bivša 40-godišnja showbiz zvijezda dolazi u Centar i upoznaje ostale likove. Osim svoje stvarne, ima i ulogu naratora koji nas vodi kroz povijest queer pokreta i zajednice.

U ovoj seriji nije riječ o tome kako je biti gej. "The Center" predstavlja svojevrsno istraživanje života LGBT zajednice. Tako ćemo na primjer pratiti sudbinu (heteroseksualnog) braka Dannyja Tyndalea i njegov anti-gej aktivizam kojim pokušava sakriti svoj pravi seksualni identitet.

Zvuči vam zanimljivo? Ako da, kliknite 11. srpnja na blip.tv i uživajte u novoj seriji koja već sad zvuči više no dobro.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.