My_Transsexual_SummerBritanski Channel 4 najavio je novu dokumentarnu seriju o životima transseksualnih osoba u Velikoj Britaniji.

"My Transsexual Summer" svoju će premijeru doživjeti 8. studenog. Serija je snimljena u četiri nastavka i prati živote sedam transrodnih muškaraca i žena koji dijele svoja iskustva mijenjanja spola.

Među glavnim akterima su bivša policajka Karen (52) i Lewis (22) koji prikupljaju novac i spremaju se za složene operacije promjene spola.

Osim njih, serija prati život 25-godišnjeg Maxa iz sjevernog Londona koji je već prošao ključnu operaciju - dvostruku mazektomiju i oblikovanje muških prsa. Nada se da će postati prvi transrodni britanski rabin.

Max je sretan kao transrodna osoba, ali se svakodnevno suočava s diskriminacijom. Odlučio je sudjelovati u emisji kako bi podigao svijest o transrodnim osobama jer kaže da je većina ljudi netolerantna i nema razumijevanja.

“Volim biti muškarac. Mislim, zašto i ne bi volio?”, izjavio je Max i dodao da se, prema statistici iz 2009. godine, svaka 72 sata negdje u svijetu jedna transrodna osoba počini samoubojstvo.

“To je realnost za mene i osobe poput mene i zato većinu vremena osjećam strah.”

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.