Foto: raredeadly.tumblr.comBivši američki marinac Scotty Bowers autor je kontroverzne knjige u kojoj tvrdi da je 1940-ih godina u Hollywoodu vodio lanac prostitucije za gejeve i biseksualce, a u njoj spominje neka uistinu zvučna imena kao što su Cary Grant, Rock Hudson, George Cukor, Katherine Hepburn i Vivien Leigh.

Knjiga pod naslovom “Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars” trebala bi krenuti u prodaju 14. veljače.

Bowers piše kako je sve počelo dok je kao mladić radio na benzinskoj crpki nedaleko studija Paramount Picturesa, gdje mu je prišao glumac Walter Pidgeon, a ostalo je povijest. Marinac je kasnije postao svodnik za neka od najzvučnijih i najglamuroznijih hollywoodskih imena onog doba.

Zvijezde s A-liste u Bowersovu krevetu
Primjerice, spominje kako je legendarnu Katherine Hepburn povezao s više od 150 žena, a tvrdi i kako je uživao u seksu u troje s Vojvodom od Windsora i njegovom suprugom Wallis Simpson. Na popisu njegovih slavnih ljubavnica i ljubavnika još su i Spencer Tracy, Edith Piaf, Vivien Leigh i Cary Grant.

Grant je možda bio njegov najslavniji klijent. Iako se ženio pet puta, o njemu su vječno kolale glasine kako je biseksualan. Naime, tijekom čitavih 12 godina povremeno je živio s glumcem Randolphom Scottom.

Kaže kako je posao vodio iz garaže jer "je tako bilo sigurnije nego u gej barovima" ali tvrdi da za svoje usluge nikad nije uzeo ni centa. "Katkad bi me posjetila policija ali nikad me nisu uhvatili jer sam sve imao u glavi. Nije postojala 'mala crna knjižica'", prisjeća se.

Sve to trajalo je gotovo tri desetljeća, do epidemije AIDS-a u osamdesetima. Podsjetimo, jedna od prvih slavnih osoba koja je podlegla toj bolesti bio je Rock Hudson koji je tad svijetu i obznanio da je gej.Foto: munrobooks.com

"AIDS je donio kraj seksualnih sloboda koje su karakterizirale život u Hollywoodu onog doba, pa se tako više nisam mogao baviti time jer je bilo suviše nesigurno", ispripovijedao je Bowers.

"Moja priča više nikome ne može naškoditi"
Hollywoodom su godinama kružile priče o tajanstvenom "Scottyju" i njegovu lancu prostitucije. Otkad je javno otkrio svoj identitet, zatrpale su ga ponude za knjige i filmove, koje je odbijao. Među zainteresiranima bio je čak i slavni Tennessee Williams čija se verzija Bowersu nije svidjela, pa nikad nije ni ugledala svjetlo dana.

Na pitanje zašto je čekao toliko dugo s objavom najsočnijih tajni Hollywooda onog doba, danas 88-godišnji Bowers kaže kako nije želio nikoga povrijediti.

"Ne treba mi novac. A što se njih tiče, voljeli su seks i upražnjavali ga onako kako su htjeli. Koga briga? Sad sam napokon odlučio napisati knjigu jer većine mojih slavnih klijenata više nema i istina im više ne može naštetiti."

Mnoga od imena koja se u knjizi spominju i nisu veliko iznenađenje, budući da se o njima oduvijek "šuškalo" da su gejevi, lezbijke ili biseksualci, a u ono doba takve su se informacije, za razliku od danas, mogle vrlo uspješno sakriti.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.