FrauenFilmTageOvogodišnji 12. po redu bečki Dani ženskog filma (FrauenFilmTage 2012) će se održati od 1. do 8. ožujka, a posebna novost festivala je nagrada koja će biti dodijeljena ženama koje su posebno angažirane u području filmske produkcije.


Otvorenje festivala će se održati 1. ožujka u bečkom kinu "Filmcasino" filmom "Where do we go now" libanonske redateljice Nadien Labakis koji je osvojio nagradu publike na filmskom festivalu u Torontu. Radnja filma govori o grupi libanonskih žena koje žele zaštiti svoje selo od predstojećih sukoba između kršćana i muslimana i pri tom posežu za nekonvencionalnim sredstvima.

Ovogodišnji festivalskog programa obuhvaća i retrospektivu posvećenu austrijskoj montažerki Karini Ressler koja će se odvijati u kinu “Filmhaus Kino”, dok je za popratni festivalski program rezerviran poznati bečki kafić DAS MÖBEL.

Neki od najzanimljivijih filmskih uradaka koje će bečka publika u okviru Dana ženskog filma imati prilike pogledati su zasigurno i We need to talk about Kevin (SAD/Velika Britanija), Amador (Španjolska), Sharayet – ljubav u Teheranu (Iran, USA, Francuska) te dokumentarci Green Action (Velika Britanija), Silent Snow (Nizozemska) i The Look – Charlotte Rampling (Njemačka).

O festivalskom programu više saznajte ovdje.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.