Foto: HFSZagrebačka publika sljedećeg će vikenda imati prilike pogledati nagrađeni dokumentarni film “Mima i Marta – aktivistički ljubavni film”.

Središte kulturnog zbivanja postat će kino Tuškanac u kojem će se 19. siječnja od 20 sati održati zagrebačka premijera filma “Mima i Marta – aktivistički ljubavni film”, autorskog dvojca Damira Radića i Sanje Ribičić Radić, prenosi Tportal.

“Film će poslužiti kao idealna lekcija iz seksualnog, zdravstvenog i građanskog odgoja - ljubavna priča koja ruši sve prepreke (istospolna! međugeneracijska! veganska!) i predrasude te stvara i pokoju novu. “Aktivistički ljubavni film” odmrznut će najhladnija srca kaptolske nadbiskupije i udrugu Grozd konvertirati na vinarstvo!”, stoji u najavi zagrebačke premijere filma.

Dokumentarac u trajanju od 37 minuta premijerno je prikazan na 44. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Đakovu, gdje je dobio Posebnu nagradu žirija. “'Mima i Marta' najbolji mi je film s revije u Đakovu. Doista odličan. Topao, dirljiv, nježan, dražestan, ljudski film. Aktivistički, bez agresivnosti i podizanja prsta”, kazao je o filmu filmski kritičar Janko Heidl.

Nakon projekcije filma, u predvorju velike kinodvorane, nastupa veseli i sve popularniji indie pop sastav U pol’ 9 kod Sabe.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.