Foto: earmilk.comSebastian Ahrenberg, poznatiji kao Seba, sredinom devedesetih izdao je svoj prvi album, "Sonic winds". To je bilo i vrijeme kad je drum 'n' bass izbio na scenu u Velikoj Britaniji kao svojevrsni nastavak ravea.

Seba se 1999. okrenuo houseu da bi se 2002. ponovo vratio tamo odakle je počeo. Njegov DnB je specifičan po odličnim atmosferama, a ovaj zadnji album pruža istinski užitak slušanja. "Identity" vam sigurno neće dosaditi. Vrlo sofisticirano posložene pjesme na albumu nude savršeni tijek cijele priče i ne mogu dovoljno nahvaliti ovaj album.

Većina producenata s početka DnB scene s vremenom je nestala, a Seba i dalje uspijeva biti izuzetno zanimljiv. "Can't describe" koji otvara album prava je liquid svila s vokalom koji šapuće i odlično uvodi u ovo remek-djelo za koje bi se moglo reći da je jedan od najboljih Sebinih uradaka.

Tu i tamo odluta u neke neobične ritmove i žanrove ali je cijeli paket vrlo zarazan. Svaka stvar definitivno diže na noge, izbacuje iz stvarnosti i šalje u drugu dimenziju. I tako deset puta!

Na prvo slušanje postaje jasno da je Seba jako dobro proučio DnB. Piano dijelovi, odlični vokali, afro-ritmovi, izvanzemaljski zvukovi i onaj bas koji osjetite u želucu. Isto tako, eksperimentiranje je doveo na novu razinu. Vokali koji ne pjevaju, već više pričaju i šapuću o nauci kreativnosti.

Identity je zaista poseban album i Seba je svaku pjesmu "odjenuo" u njezinu vlastitu osobnost. Nije rano reći da je ovo možda već sad najbolji DnB album godine. I svakako zavodljiv te jako seksi. Mene je oduševio i ovo nije samo preporuka nego veliki must have.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.