Foto: newalbumreleases.netU svibnju 2010. Zaz je izdala prvi album, nazvan samo ZAZ. Tri godine kasnije dočekali smo "Recto Verso" na kojem je manje-više ostala stanovitom retro-zvuku, modernoj verziji Edith Piaf.


Album je najavila pjesmom "ON ira", koju je za nju napisao Kerredine Soltani. On je Zaz i otkrio te za nju napisao bezvremensku "Je veux". Novi album nastavak je odličnog debitantskog albuma. Životna filozofija je ostala ista, sve je spontano, veselo i šareno.

Pjesme koji bih izdvojila su "Gamine", idealna za auto na putu za more. Pa zatim "La Lune" i "Oublie LouLou"... Zaz u punom sjaju.

Ona je inače započela svoju karijeru 2001. u bendu "Fifty fingers". Kad je krenula u solo karijeru, ostala je vjerna fuziji bluesa, jazza i soula. Studirala je glazbu, violinu, klavir i gitaru. Izlaskom njezina prvog albuma postala je miljenica, kako publike tako i medija. Francuski časopis Telerama za nju je tad napisao: "Širi se trač da će Zaz biti otkriće ljeta". Tako je i bilo.

Rasprodana europska turneja, Japan, Kanada, Švicarska, Turska, a sretnici iz zagrebačkoga Doma sportova prošle su godine uživali u fantastičnoj svirci. Godine 2010. proglašena je za najizvođenijeg francuskog izvođača izvan Francuske, što je zaista velik uspjeh ako znamo da Francuzi i nisu baš zastupljeni na svjetskoj glazbenoj sceni.

Sve u svemu, nasljednik prvog albuma nije razočarao. I opet će obilježiti ljeto!

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.