Foto: last.fmPremda je album "Panic" Caravan Palacea izišao prije nešto više od pola godine, otkrila sam ga tek nedavno, a oduševio me sjajan zvuk electro swinga i gypsy funka.

Caravan Palace je šesteročlani francuski bend osnovan još 2005. nakon što su njegova tri člana napravila glazbu za nijemi pornić. Dobro ste pročitali, to zaista postoji.

Kako god, bend je izdao prvi album, "Caravan Palace" 2008. Osim u Švicarskoj, Belgiji i, naravno, Francuskoj, odjek nije bio spektakularan.

Drugi album, "Panic", jednostavno je pravi festival odlične glazbe. "Pirates", "Dramophone", "Panic", "Cotton Heads"... ne zna se koja je bolja! Teško mi je opisati kako sam ih doživjela, ali osjećaj je najsličniji onome kad upoznate nekoga tko izgleda čudno pa ne znate što biste rekli.

Šalu na stranu, Caravan Palase je svojim neobičnim fuzijama dance ritmova sa svoja dva studijska albuma uspio doći od pionira do majstora. "Dramophone" je vjerojatno vrhunac albuma i ima čarobnu moć da u vama proizvede osjećaj sreće, a teško ćete ostati mirni dok je budete slušali.

Ukratko, "Panic" je "dizalica", krcata čistog užitka. Ako vas treba nagovarati da probate poslušati njihov album, navalite na "Beatophone", a nakon nje ostavite da svira "Sydney" – to će biti posve dovoljno za zaljubljivanje.

Ocjena: I am wowed!

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.