Foto: ivylevan.comIvy Levan sa samo 18 godina potpisala je svoj prvi veliki ugovor, ubrzo nakon toga odustala od glazbe ali se, srećom, odlučila vratiti. Zbog njezina imidža "barbie-djevojke" neki je možda neće shvatiti ozbiljno, ali griješe.

Ona je svoj moćan i dubok glas odlično uklopila sa swamp-hopom, stilom koji je nastao pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, a kombinira R'n'B New Orleansa, country i Louisianu...

"Introducing the Dame" njezin je debitantski EP s četiri vrlo dobre pjesme. "Money" je funky i zarazna stvar koja podsjeća na dive iz pedesetih koje su pjevale u elegantnim barovima New Yorka, pucketajući prstima u ritmu glazbe, a ni tekst nije daleko od tog vremena, "Cash is everything I need so show me the money..."

"Hot damn" je prvi singl skinut s ovog EP-a i komercijalniji je od "Money". Spot također odaje ljubav prema pedesetima. U "I don't wanna wake up", Ivy pjeva o tome kako i koliko se napila večer prije. Pjesma vraća u vrijeme Arethe Franklin i Ette James. "I don't wanna wake up, no not today, got all fucked up I got hell to pay."

"Hang forever" ima svojevrstan "Marilyn Monroe touch". Osim standardne atmosfere pedesetih, ima i primjese ljetnog hita.

Ovaj EP je pakleno zarazan, glazba je jako seksi i dekadentna, a rezultat je nevjerojatan., samo šteta što je "Introducing the Dame" prekratak. Kad ne biste gledali spot, glazba bi vas odmah asocirala na pjevačicu s cigaršpicem i elegantnim večernjim rukavicama.

"Introducing the Dame" ima stav, pamtljive melodije, zabavne tekstove i gorući stil. Ukratko, 26-godišnja Ivy Levan zvuči kao veselija Amy Winehouse.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.