Foto: micatone.deKako ljeto uglavnom vrvi ljetnim hitovima, a ti su ljetni hitovi u najvećem broju slučajeva, nažalost, pjesmuljci kojima je rok trajanja dva mjeseca, u  traženju novog i dobrog zvuka nametnuo se sjajan njemački jazz-band imenom Micatone.

Micatone jazzu prilaze na odličan elektronski način. Elektronika je danas postala univerzalan i širok pojam u glazbi koji sad već obuhvaća mnoštvo podžanrova, a Micatone su napravili genijalnu fuziju jazza, elektronike te zvuka pedesetih i šezdesetih.

Prije 12 godina izdali su svoj prvi album, "Nine songs". Kako u njihovom slučaju vrijedi uzrečica "vježbom do savršenstva", njihov je sljedeći album, "Is you is", donio ono najbolje s debitantskog i to u još boljem paketu.

"Nomad songs" je donio opet još nešto bolje, pa "Wish I was here"... zato ovo nije recenzija nekog njihovog određenog albuma, već topla preporuka da poslušate sve što vam od njih padne pod ruku jer nećete pogriješiti. Njihove pjesme su upravo to – pjesme.

Ono čega na glazbenom nebu kronično nedostaje jesu uistinu dobre pjesme, a Micatone imaju odlične melodije, senzualne ritam-sekcije i seksi tekstove u kojima se većina može prepoznati, ako znate na što mislim. Ako ne znate, nadam se da ćete saznati.

Dobar breakbeat, nu jazz i ljetni zvuk. Micatone neće razočarati one otvorenog srca i gladne dobre glazbe. Što se mene tiče, ja bih najradije da mi sviraju doma!

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.