Foto: jamspreader.comZa one koji prate karijeru Ellie Goulding još od obrade "Black and gold" Sama Sparroa, ovo izdanje im samo potvrđuje njezino savršenstvo.

 Prošireno izdanje već odličnog "Halcyona" nije recikliranje materijala jer Ellie časti "šakom i kapom" svojim jedinstvenim electro-popom. Još deset dodanih pjesama na ovom izdanju njezina posljednjeg albuma kombiniraju odličnu fuziju ritmova i efekata.

"Under control" i "In my city" najbolje pokazuju njezinu transformaciju. Polagani uspon prema vrhu bilo je zanimljivo promatrati jer Ellie je uvijek bila tu negdje ali nikad dovoljno priznata. Ona u sebi možda ima nešto "Florence-esque" , ali nikako je ne kopira.

Goulding se 2010. pojavila s odličnim hitom "Lights", pa obradila "Your song", potopila Rihanninu izvedbu "Only girl in the world"... Pjevala je i na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton. Slobodno možemo reći kako već dugo neka izvođačica nije tako eksperimentirala sa zvukom, ritmovima, efektima... Angažirala je čak i londonski gospel-zbor.

Većina materijala na albumu "Halycon Days" govori o ljubavi i njezinu nestajanju, bilo da se radi o romantičnoj vezi ili o tome kako ih je otac napustio kad je Ellie imala samo pet godina. U pjesmi "I know you care" jasno je da se obraća baš njemu .

Album je pun iznenađenja. "You my everything" je remek-djelo koje je poslužilo kao dio soundtracka za britansku seriju "Skins fire", "Dead in the water" govori o udovici mornara koja se pretvara u pticu, a svakako valja izdvojiti "Figure 8", "How long will I love you" i već spomenutu "In my city".

Ocjena: bogat je onaj tko ima ovaj album!

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.