Foto: YoutubeDa Argentina i nije takva "mačo-država" potvrdila je vijest o tome da su na uglednom Svjetskom prvenstvu u plesanju tanga po prvi put u povijesti nastupili istospolni parovi.

Tako su u desetodnevnom, jedanaestom po redu, natjecanju u Buenos Airesu uz tradicionalne "tanguerose" plesala i tri muška te jedan ženski par. "Za tango je potrebno dvoje", kazao je za argentinske medije Juan Pablo Ramirez koji je nastupio s partnerom Danielom Arroyom, "ali ne moraju nužno biti različitog spola". Arroyo je dodao kako je njihov cilj prvenstveno bio zadiviti publiku plesom.

"Polovica" ženskog para, Lucia Christe, kazala je kako ne pleše poput muškarca te da ima vlastiti stil, a jedina je razlika što joj ruka nije na partnerovu ramenu, već njome grli struk svoje plesne partnerice.

"Istospolnim parovima nikad nije bilo zabranjeno sudjelovati, no nikad prije to nisu tražili. Mislim da je to fantastično, jer u svijetu koji se mijenja i tango se prilagođava novim smjerovima", kazao je ministar kulture, Hernan Lombardo.

Zanimljivo je da je tango izvorno bio muški ples, a nastao je u bordelima. Baš iz tog razloga, u plesnim dvoranama 19. stoljeća ženama nije bilo dopušteno plesati kako ne bi djelovale kao prostitutke.

Podsjetimo, Argentina je bila prva latinoamerička država koja je 2010. godine ozakonila istospolne brakove, a Buenos Aires je popularna gej destinacija s barem dvije plesne dvorane namijenjene isključivo gej populaciji.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.