Foto: lagasta.comPojavila se niotkud i svoj rad predstavila na svim društvenim mrežama, ostavila je i broj telefona da bi dobila povratne informacije. Nisam je zvala, ali da jesam, rekla bih joj da nakon prvog slušanja više nisam mogla prestati.

Ako vam treba neki chill indie-pop, Banks vam može zavesti uši u sekundi. Utjecaji Lauryn Hill i Fione Apple daju se naslutiti već u njezinu vokalu. Nova Lana Del Rey ili nova pop opsesija? I jedno i drugo. jer nakon preslušavanja i gledanja njezinih spotova na Yutubeu teško je ostati ravnodušan.

Udružena s britanskim producentima TEED-om ("Totally enormous extinct dinosaurs") i Sohnom izdala je promotivni materijal "Fall over" s pet pjesama: "Before I ever met you", "Fall over", "Work", "Warm water" i, meni vjerojatno najdražom, "Waiting game".

Banks je samouka pjevačica iz Los Angelesa koja je klavir naučila svirati također sama, bar tako kažu informacije po internetu. Nastupa kao predgrupa Weekndu na njegovoj američkoj turneji, što ima nekog smisla jer njegov novi uradak "Kiss Land" ima velike sličnosti s Banks.

Electro-pop, future soul, jazz-soul… teško je Banks strpati u neku ladicu. Možda bi najjednostavnije bilo reći: da je Sade krenula u elektroniku, zvučala bi kao Banks. Ali nije ni electronica, prije bi se reklo nicetronica. U jednom je intervjuu Banksin producent TEED njezinu je glazbu nazvao "glazbom za pravljenje beba".

"Before I ever met you" zvuči kao industrijski slow motion i ima fantastične momente, pogotovo kad ona doslovno zavapi "I never knew I could be broken in so many ways". U "Fall over", glazba se polako gradi i diže, ima neku metalnu atmosferu...

Iščekivanje njezina albuma bit će i slatko i teško. Ovaj EP "Fall over" samo je kratak pogled na ono što se od nje može očekivati. Dokle god bude išla u ovom smjeru, s odlično izbalansiranim soulom i elektronikom, ne treba vam biti žao potrošiti vrijeme slušajući je.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.