Foto: musicartclub.grKroz nešto manje od mjesec dana izlazi novi, osmi Morcheebin album, "Head up high". Skye Edwards se neko vrijeme posvetila solo karijeri pa je propustila dva Morcheebina albuma, a sad se vratila u velikom stilu.

Osim nje kao, naravno, glavnog vokala, na albumu gostuju Rizzle Kicks, Nature boy i Ana Tijoux (ovu zadnju obavezno malo jutjubajte).

S novim albumom, Morcheeba ne želi označiti njezin povratak jer to se već dogodilo 2010. kad se nakon sedam godina vratila na albumu "Blood like lemonade", a prije toga je napustila bend jer više nije mogla podnositi braću Godfrey.

"Head up high" je seksi album. Ne volim govoriti za albume da su seksi , ali kad sam čula "Gimme your love" i Skye Edwards.... nisam našla bolju riječ za opisati album jednom riječju. Morcheeba je snimila jedan zavodnički album, na način da vas uvlači u svoj svijet prije nego uopće shvatite što se događa, umota vas u svoje ritmove i atmosfere i shvatite da ne možete izaći iz tog nečeg prije nego je gotovo, čak ni ne želite otići.

Na novom albumu ima ljubavnih pjesama, pjesama o prekidima, pjesama za koje nemam pojma o čemu su. Morcheeba radi classy albume, veterani su, pa skoro i legende. "Head up high" ne morate slušati u komadu, možete i jednu po jednu svaki dan, ali ćete svejedno dobiti priču i svaka stvar može vas pogoditi na neki značajan način.

Jedna od promjena u njihovu stilu elementi su post dubstepa koji je jako izražen u "Make Believer", dok je "Hypnotized" možda najtipičnija Morcheebina pjesma na albumu, a otpjevala ju je Ana Tijoux, španjolska reperica koju je Paul Godfrey primijetio gledajući "Breaking Bad".

Izjavio je kasnije da je bio oduševljen Anom. Pjesmu je snimila u visokom stupnju trudnoće, a dan kasnije je rodila. Paul Godfrey je napisao dobar dio tekstova i to, kako je sâm rekao, odabravši omiljene fraze iz knjiga koje je "stavio u vreću, promiješao i vadio". Tu i tamo je slagao fraze da ipak imaju neki smisao, a nekad nije ni to.

"Head up high" je savršen album za razmažene slušatelje, a s nestrpljenjem očekujemo prosinac, kad ćemo Morcheebu gledati uživo u zagrebačkoj Tvornici.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.