Foto: HulahopVišestruko nagrađivani dokumentarni film redateljice Dane Budisavljević, "Nije ti život pjesma Havaja", izdan je na DVD-u u produkciji zagrebačkog Hulahopa. Nakon bogatog festivalskog života po cijelome svijetu "Havaji" se vraćaju kući kao najbolji dar za sve koji se pitaju što je različitost i zašto ne smijemo diskriminirati.

 Film kroz ritual objeda šarmantne obitelji redateljice iskreno, s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem među najbližima. Obiteljski razgovori o hipijevskom životu, homoseksualnosti, generacijskom nerazumijevanju, mržnji, ljubavi i kuhanju vode gledatelje kroz film pun neočekivanih obrata i snažnih momenata identifikacije.

"Kroz niz trenutaka zajedničkih obroka s ocem, majkom, bratom i na kraju čitavom obitelji – Dana Budisavljević vodi ih na nešto što će se u konačnici pokazati kao terapijsko putovanje za sve sudionike", kazao je o filmu član Britanskog psihoanalitičkog društva Kannan Navaratnem.

"Nije ti život pjesma Havaja" dosad je u Hrvatskoj pogledalo preko deset tisuća ljudi što ga svrstava u red najgledanijih domaćih filmova. DVD je dostupan u zagrebačkim knjižarama Arkadija i Superknjižara, u Kino Europa Shopu te putem interneta na superknjizara.hr.



Točan odgovor na nagradno pitanje Gdje i kad je premijerno prikazan film "Nije ti život pjesma Havaja"? glasi: Na ZagrebDOX-u 2012. Najsretnije među čitateljima i čitateljicama bile su Josipa Cvelić iz Rijeke i Kristina Borković iz Švedske. Čestitamo na osvojenom DVD-u!

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.