Foto: Perforacije
Nakon svjetske premijere u češkim Karlovym Varyma, indie ljubavna drama koju nazivaju lezbijskom verzijom filma "Before Sunset" predstavit će se i zagrebačkoj publici.

Riječ je toploj ljubavnoj priči "Dvojina" koju su u Hrvatsku doveli Queer Zagreb i Studio Dim. Režiju potpisuje Nejc Gazvoda, a u ulogama su se našle Nina Rakovec, Mia Jexen, Jure Henigman, Matjaž Tribušon i Nataša Barbara Gračner.

Radnja filma prati neočekivani susret dviju žena čije živote zauvijek mijenja noćna vožnja autobusom po Ljubljani. Uslijed vremenskih neprilika, avion iz Danske prisiljen je sletjeti na slovenski aerodrom. Među putnicima je lijepa Dankinja Iben koja na putu do hotela upoznaje Tinu. Vožnja shuttle autobusa Tinin je ljetni posao i, iako joj je u početku čudno, prihvati Ibeninu molbu da je noću proveze gradom.

Ono što je uslijedilo neočekivan je odnos koji se razvio između dviju žena te vrtoglave promjene koje su prevrnule Tinin život naopačke. "Dvojina" je iskrena ljubavna priča o dvije djevojke koje su se srele u pogrešnom trenutku. No bez obzira na to, susret ih učini sretnijim osobama. Uz prekrasno snimane prizore Ljubljane, kritika ističe i savršeno uklopljenu glazbu danskog indie dua Monkey Cup Dress, koja upotpunjuje atmosferu filma.

Foto: Perforacije

Film će se predstaviti domaćoj publici u srijedu 12. ožujka u 19 sati te u četvrtak 13. ožujka u 21 sat, u zagrebačkom Kinu Europa, Varšavska 3. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kina po cijeni od 25 kuna, pola sata prije početka filma.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.