Foto: hypetrak.com

Iako je Metronomyu ovo tek četvrti album u 15 godina, "Love Letters" je frontmenu Josephu Mountu, saksofonistu, klavijaturistu i gitaristu Oscaru Cashu, bubnjarici Anni Prior i basistu Gbengi Adelekanu donio najvišu poziciju na britanskoj ljestvici albuma i katapultirao je bend u prvu ligu.

Metronomy vrlo uspješno transformira indie-rock u svoju viziju glam-disca i synth-popa, a Mount je uvijek bio i ostao fantastičan u kreiranju indie-dance pjesama koje su istovremeno euforične i melankolične.

"Love letters" se prilično razlikuje od prethodnih albuma. Ovaj je nadahnut vintage zvukom, pa se čak doima kao da je Mount tekstove pisao olovkom jer na njemu dominira pastoralni folk i psihodelični pop šezdesetih. Riječ je o veoma zanimljivom i zrelom albumu koji ne prati klupske trendove. Instrumental "Boy Racers" podsjeća na Kraftwerk, a "I'm Aquarius", primjerice, kombinira nekoliko generacija R'n'B-a i najintimnija je stvar na albumu. U Mountovoj vokalnoj izvedbi osjeća se sva njegova krhkost i nježnost koje prate vokali u maniri "shoop-doop-doop-ah".

U "Call Me" i "Reservoir" Mounta ćemo doživjeti onakvim kakav on zaista jest – iznimno talentiran, i trebali biste imati kameno srce da ne dobijete poriv zagrliti ga nakon što poslušate "Love Letters". Od albuma do albuma sazrijevao je kao autor i sad je jači no ikad jer ima posebno dobar ukus kad piše o današnjim "modernim prekidima". Manje kao Romeo i Julia, više kao Tim i Dawn iz "The Officea".
Danas gotovo nitko više ne piše ljubavna pisma, a upravo su ona svojevrstan Mountov fetiš i kroz "Month of Sundays" i "The Upsetter" on je napisao upravo to, ljubavna pisma.

"Love Letters" je mudro odrađen album, i jednako mudro plasiran na tržište kako se ne bi poklopio s novim pločama Becka, Neneh Cherry i Wild Beastsa. Album je to za jutarnje sate kad se vratite kući nakon dobrog izlaska. Sirovost i vintage zvuk na trenutke odaju dojam demosnimke benda koji uporno šalje materijale izdavačkim kućama.

Joseph Mount napravio je "zvijer od albuma", ritmičan i romantičan. Mnogi izbjegavaju ovaj stil na jer zvuči kao da je zaglavio u prošlosti. Neki će ga baš zbog toga i zavoljeti. U svakom slučaju, slobodno možemo reći kako je to album koji će se ovog ljeta puno slušati. "Love Letters" je više bonus glazbenom svijetu nego nešto što ga je glazbeni svijet trebao, a Metronomy nam ne daju ni najmanji nagovještaj što je sljedeće.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.