Foto: Universal

Hrvatska će po drugi put ugostiti jednog od najvećih pjevača i skladatelja svoje generacije, Rufusa Wainwrighta, koji će 2. travnja održati koncert u zagrebačkoj u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Američko-kanadski kantautor započeo je svoju karijeru 1998., a nakon 16 godina svestranog opusa izdao kompilacijski album "Vibrate: The Best of Rufus Wainwright" koji će predstaviti zagrebačkoj publici. Zbog eklektične mješavine stilova, od popa i folka do klasičnih utjecaja opere, kao i zbog solidne glazbene naobrazbe, tako rijetke u pop glazbenika današnjice, Rufusova glazba zapravo slabo trpi etikete koje joj se sustavno lijepe kao što su "barokni pop" ili "folk opera".

Šarolik i svestran opus smješta Rufusa negdje na razmeđe mainstream pop dopadljivosti i nešto rubnijeg queer izvođača. A upravo mu je možda izostanak kakvog silovitog komercijalnog uspjeha u SAD-u vjerojatno više pomogao no odmogao da sačuva autentičnost. Sâm u intervjuu tvrdi da njegov rad počiva na tri temeljna postulata: pripremi, odmoru i ludilu.

Glazbenik će se hrvatskoj publici predstaviti u solo varijanti, sa samostalnim izvedbama uz klavir, u sklopu turneje na kojoj promovira novi album. Najveći obožavatelji svoje ulaznice po cijeni od 190, 230, 260 i 310 kuna mogu potražiti na blagajni Lisinskog, u glazbenoj knjižari Rockmark i ostalim uobičajenim prodajnim mjestima.

Crol.hr najsretnijoj čitateljici ili čitatelju daruje dvije ulaznice. Kako biste ušli među sretnike, potrebno je odgovoriti na nagradno pitanje: Kako se zove prvi album Rufusa Wainwrighta? Odgovor pošaljite s imenom i prezimenom na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Sretno!

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Maja Kosanović. Čestitamo sretnoj dobitnici!

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.