Foto: selfevidentproject.com

LGBT zajednica iznimno je raznovrsna i upravo taj skup raznolikih identiteta čini njezino bogatstvo, stalno nam se, u ovom ili onom obliku, ponavlja.

Da parola ne ostane samo na razini deklarativne želje, aktivistica i fotografkinja iO Tillett Wright prije tri godine pokrenula je golemi projekt Self Evident Truths u kojem joj je cilj fotografirati 10.000 članova LGBT zajednice, točnije, sve one koji se ne identificiraju kao stopostotno heteroseksualni.

Cilj je mladima pružiti šaroliku sliku LGBT zajednice i valjane uzore. "Naša zemlja izgrađena je na ideji sreće, a ta se mogućnost ukida djeci kad im se poručuje da dio njihove ličnosti nije normalan", poručuje iO Tillett Wright.

Projektu su se zasad pridružili pjevačice Kylie Minogue i Azaealia Banks, glumac Steve Buscemi i manekenka Freja Beha Erichsen. Od planiranih 10.000 fotografija, autorica je zasad ostvarila 4500 portreta u preko pedeset američkih gradova. Pri završetku, planira postaviti golemu instalaciju pred Washington Monument u glavnom gradu SAD-a.

Projekt se odvija pod sloganom We Are You. "To je bit čitavog projekta u tri riječi, da smo svi/e jednaki/e i jedinstveni/e".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.