Screenshot

Filmova koji se bave coming outom tinejdžera nije manjkalo posljednjih godina. Iako je tema istovremeno delikatna i zahvalna, malo se filmova te tematike zapravo i istaknulo.

U tom se kontekstu stoga čini jako zanimljivim spomenuti novi film brazilskog režisera Daniela Ribeira, “The Way He Looks”. Protagonist njegovog filma je petnaestogdišnji slijepi mladić Leonardo koji polako otkriva privlačnost prema školskom kolegi prije svega kroz zvuk njegova glasa.

Za razliku od prijašnjih filmova koji se se bavili istospolnim ljubavima tinejdžera, Ribeirov film ne predstavlja coming-out kao posebice bolan period, već prije svega kao osobno i initmno srastanje, neovisno o hendikepu. Film je dobio glavnu nagradu na Teddy Awards u Berlinu, a kritika se zasad pokazala veoma blagonaklonom, usporedivši ga s drugim poznatim filmom o tinejdžerskoj gej ljubavi, “Beautiful Thing”.

Sâm redatelj u intervjuu za francuski magazin Yagg tvrdi da je odabrao slijepog protagonista jer mu se to činilo sjajnim načinom da se ispita ljudska seksualnost. Naime, seksualnost se (posebice danas) često povezuje s vizualnim, a glavni lik filma nikad nije vidio ni muškarca ni ženu. Preko lika koji je sliijep počinjemo posve drukčije razmišljati o temama privlačnosti i zaljubljivanja, tvrdi Ribeiro.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.