Nakon sinoćnje više nego uspješne premijere filma Carol redatelja Todda Haynesa na festivalu u Cannesu, kritičari i mediji suglasni su kako je riječ o veoma ozbiljnom kandidatu za Zlatnu palmu, a neki su otišli i dalje, prognozirajući trećeg Oscara za Cate Blanchett.

Film, koji je osvojio kako kritiku tako i publiku prikazuje priču udane bogatašice koja se zaljubljuje u prodavačicu iz New Yorka Theresu koju glumi Rooney Mara a prikazuje i njihov seksualni odnos u jednom motelu.

Cate Blanchett je, među ostalim, na konferenciji za medije demantirala izjave iz intervjua za magazin Variety kojima je dala naslutiti kako se u pripremi uloge koristila i sjećanjem na vlastita lezbijska iskustva.

"Koliko se sjećam, na pitanje ‘Jeste li bili u vezi sa ženom?' odgovorila sam 'Jesam, mnogo puta. Ako ste mislili jesam li bila u seksualnoj vezi sa ženom tada je odgovor – ne'. No, taj dio odgovora očito nije završio u tiskanom izdanju", rekla je Blanchett i dodala: "No u 2015. poanta bi trebala biti –koga briga?"

Podsjetimo, film Carol se temelji na noveli Patricie Highsmith, The Price of Salt, koji je pisala pod pseudonimom Claire Morgan zbog tematike koja je 1952. godine predstavljala tabu.

"To je prva lezbijska priča sa sretnim svršetkom", rekla je Blanchett uz napomenu kako se za ulogu pripremala i čitajući nekoliko novela lezbijske tematike.

Nakon premijere mediji nagađaju kako je Carol siguran kandidat Zlatnu palmu , pa čak i za Oscara i tek se pitaju koju će od glavnih nagrada filmskog festivala u Cannesu osvojiti - hoće li to biti Zlatna palma za najbolji film, nagrada za najbolju režiju ili najbolju glumicu.

Film u američke kinodvorane stiže u prosincu ove godine, u europske u siječnju 2016., a je li dobio Zlatnu palmu, znat će se 24. svibnja

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.