Nakon iznimne posjećenosti u Splitu, gdje ju je u Domu mladih u samo pet dana vidjelo više stotina ljudi, izložba fotografija "My Queens" Ines Kotarac postavlja se u Zagrebu, u Sivoj galeriji u zgradi bivše tvornice Medika, gdje će se moći pogledati od 26. do 30. listopada.

Spazam Orgazam, Dekadence, Colinda Evangelista, Entity, Le Filip, Galaxy, Pearl i Roxanne Inesine su, kako nam je rekla, jedine kraljice na svijetu koje priznaje, a fotografije prate nastanak, rast i razvoj umjetničkog queer drag kolektiva House of Flamingo.

Izložbu otvaraju fotografije idejnih tvoraca zasada jedinog takvog kolektiva u Hrvatskoj i šire, Marina i Ivana, Inesinih cimera na zagrebačkoj Trešnjevci u rijeme nastanka fotografije, 2013. godine.

"House of Flamingo nastupili su prvi put na mojoj prvoj izložbi, 'T kao tijelo', 2013. godine", prisjetila se Ines.

Kako su umjetnički i privatni životi fotografkinje i kraljica isprepleteni, tako nam i njezine fotografije nude intiman pogled na dive hrvatske queer scene, pa ih osim na nastupima možemo vidjeti i u garderobi kako se šminkaju, odijevaju i polako pretvaraju u fatalne žene, zatim na dnevnom svjetlu na Savskom nasipu, što je, veli Ines, najzapaženija i najprodavanija serija fotografija budući da su drag kraljice kraljice noći i teško ih je vidjeti danju, pa u bijelim vjenčanicama na vjenčanju Zvonimira Dobrovića i Brune Isakovića, a izložbu zatvaraju fotografije Flamingosica s posljednjeg zagrebačkog Pridea 2017. godine.

myqueens

"Kad se pogledaju ove fotografije onda se lijepo vidi koliko su narasle, koliko su narasli likovi u koje se uživljavaju, razvili se u ove četiri godine, koliko bolje šiju. Sa, one same šiju kostime za nastupe. One su multitalentirane umjetnice koje se jako ozbiljno i vrijedno pripremaju za nastupe. Mnogi ljudi ne razumiju što je drag, zašto se ti momci odijevaju u žensku odjeću, ali to nije samo igra, one su aktivistkinje i feministkinje, rekla je Ines Kotarac za Crol.hr.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam