Nakon iznimne posjećenosti u Splitu, gdje ju je u Domu mladih u samo pet dana vidjelo više stotina ljudi, izložba fotografija "My Queens" Ines Kotarac postavlja se u Zagrebu, u Sivoj galeriji u zgradi bivše tvornice Medika, gdje će se moći pogledati od 26. do 30. listopada.

Spazam Orgazam, Dekadence, Colinda Evangelista, Entity, Le Filip, Galaxy, Pearl i Roxanne Inesine su, kako nam je rekla, jedine kraljice na svijetu koje priznaje, a fotografije prate nastanak, rast i razvoj umjetničkog queer drag kolektiva House of Flamingo.

Izložbu otvaraju fotografije idejnih tvoraca zasada jedinog takvog kolektiva u Hrvatskoj i šire, Marina i Ivana, Inesinih cimera na zagrebačkoj Trešnjevci u rijeme nastanka fotografije, 2013. godine.

"House of Flamingo nastupili su prvi put na mojoj prvoj izložbi, 'T kao tijelo', 2013. godine", prisjetila se Ines.

Kako su umjetnički i privatni životi fotografkinje i kraljica isprepleteni, tako nam i njezine fotografije nude intiman pogled na dive hrvatske queer scene, pa ih osim na nastupima možemo vidjeti i u garderobi kako se šminkaju, odijevaju i polako pretvaraju u fatalne žene, zatim na dnevnom svjetlu na Savskom nasipu, što je, veli Ines, najzapaženija i najprodavanija serija fotografija budući da su drag kraljice kraljice noći i teško ih je vidjeti danju, pa u bijelim vjenčanicama na vjenčanju Zvonimira Dobrovića i Brune Isakovića, a izložbu zatvaraju fotografije Flamingosica s posljednjeg zagrebačkog Pridea 2017. godine.

myqueens

"Kad se pogledaju ove fotografije onda se lijepo vidi koliko su narasle, koliko su narasli likovi u koje se uživljavaju, razvili se u ove četiri godine, koliko bolje šiju. Sa, one same šiju kostime za nastupe. One su multitalentirane umjetnice koje se jako ozbiljno i vrijedno pripremaju za nastupe. Mnogi ljudi ne razumiju što je drag, zašto se ti momci odijevaju u žensku odjeću, ali to nije samo igra, one su aktivistkinje i feministkinje, rekla je Ines Kotarac za Crol.hr.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.