Mother Lasseindra podigla je vibrantnu parišku vogue scenu i učinila Pariz glavnim središtem voguinga u Europi, a njezini vogue fem nastupi i dramatični dipovi ostavljaju publiku bez daha. qSPORT organizira gostovanje Lasseindre Ninje u Zagrebu, 25. svibnja, uz vogue radionicu i panel-diskusiju o vogueu i ballroom kulturi.

Panel-diskusija će se u sklopu Mjeseca ponosa održati u DKC Šesnaestica (Ozaljska 16/II) od 21:00 i na njoj ćemo dobiti odgovore na sljedeća (i druga) pitanja: Što je vogue i koji su različiti stilovi voguea? Kako je vogue osnažio afroameričke gejeve i transrodne žene koji su u New Yorku izmislili i razvili ovaj plesni stil? Što vogue i ballroom kultura znači za crnačku LGBTIQ+ zajedicu? Kako u Hrvatskoj vogue može osnažiti transrodne žene, gejeve i sve ostale osobe koje se pridružuju vogue sceni?

Tko je butch queen, a tko female figure na ballroom sceni? Kakva je poveznica između drag kulture i voguea? Kako ballroom kultura osigurava prostor siguran i ugodan za sve, a pogotovo za LGBTIQ+ osobe? Kako je Paris postao glavni centar voguinga u Europi? Kako se razvija zagrebačka voguing scena?

U diskusiji u Šesnaestici sudjeluju Lasseindra Ninja, Mateja Miković (plesna umjetnica i vogue trenerica) i Mr.E (House of Flamingo). Diskusiju moderira Boris Vrdoljak (qSPORT). Povodom gostovanja Lasseindre Ninje, qSPORT i House of Flamingo ovu večer u Šesnaestici organiziraju druženje uz glazbu i promotivna pića od čijih se donacija sufinancira program. Pridružite im se na neformalnom dijelu programa već od 20h i nakon samog panela.

Zainteresirane/i za vogue fem radionicu mogu se priključiti ranije tog dana, od 16:00 na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 25/I (fitness centar XXL 1, Salsa Fusion Studio). Radionica je za sve razine, uz kotizaciju od 90 kuna. Više informacija o programu i prijavama potražite ovdje.

Napomenimo još da to nisu jedine aktivnosti vezane uz vogue koje će se održati u idućim tjednima u Zagrebu. Već od 28. svibnja kreće uvježbavanje vogue koreografije za zagrebačku Povorku ponosa, a 8. lipnja održat će se Juicy - vogue ball na kojem će se natjecati voguerice i vogueri iz Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.