Nije dugo trebalo da Plenkovićev ministar zdravstva, Vili Beroš pokaže pravo lice – lice još jednog homofoba iz reda HDZ-ovih liječnika na visokim političkim funkcijama.

Tijekom nedjeljnoga gostovanja u Točki na tjedan na N1 televiziji sa SDP-ovim Arsenom Baukom, ministar zdravstva i izborna uzdanica HDZ-a Vili Beroš je na pitanje je li djetetu bez roditeljske skrbi bolje u domu za djecu ili sa istospolnim partnerima odgovorio ovako: "Situacija je tu vrlo specifična. Ukoliko je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije".

Očekivano, Bauk smatra da je djeci bolje da budu udomljena ili posvojena u istospolnoj obitelji nego da djetinjstvo provedu u domu.

Dakle, baš poput niza konzervativnih desničara okupljenih u Mostu i Domovinskom pokretu, i doktor prirodnih znanosti, neurokirurg, stručnjak Vili Beroš uvjeren je da je istospolna obitelj manje vrijedna od heteroseksualne te da je djeci bolje u državnim ustanovama nego u obiteljskom domu. Naravno, sva relevantna istraživanja već 50 godina pokazuju kako je udomljenje/posvojenje i od istospolnih parova bolje nego smještaj djece u domovima, ali to ovom "stručnjaku" nije važno.

Dugine obitelji: je li ovo pravo lice Vilija Beroša?

Daniel Martinović iz Duginih obitelji za Crol je rekao kako ga iskreno rastužuje kad članovi HDZ-a propagiraju neznanstvene stavove kako bi dobili glasove desnih birača, umjesto da koriste svoju poziciju i stručnost kako bi educirali populaciju.

"Ovakvu izjavu očekivali bismo od bivšeg ministra Kujundžića, ili nekoga iz Mosta ili Škorine stranke. Je li ovo pravo lice Vilija Beroša, koji kao ministar zdravlja, doktor i znanstvenik, tako lako ignorira i odbacuje više od 50 godina istraživanja koja konzistentno govore kako je svako rješenje za djecu bolje od doma, pa tako i istospolni par kao udomitelj ili posvojitelj? Iskreno nas rastužuje da članovi HDZ-a koji se predstavljaju kao stručnjaci propagiraju neznanstvene stavove kako bi dobili glasove desnih birača, umjesto da koriste svoju poziciju i stručnost da educiraju populaciju", naglasio je Martinović u izjavi za Crol.hr.

Podsjećamo da sva relevantna svjetska istraživanja pokazuju kako seksualna orijentacija roditelja/udomitelja/posvojitelja/ skrbnika ne utječe sama po sebi na dobrobit djeteta, odnosno da je za dobrobit djeteta ona posve irelevantna.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.