www.stream-xnxx-porn.com

Koliko sitničavi homofobi u svojoj homofobiji mogu biti, pokazuje novi pothvat Hrvoja Zekanovića, člana Hrvatskog sabora koji već ima povijest ispada protiv LGBTIQ zajednice. A u cijelom slučaju nema se čime pohvaliti ni hrvatski premijer Andrej Plenković.

Zekanović se žalio predsjedniku Hrvatskog sabora i od njega zatražio objašnjenje oko dopuštanja "indoktrinacije djece LGBTIQ ideologijom" u školskom sustavu, a sve zbog šarenog newslettera koji je 27. srpnja dospio u elektroničke sandučiće nekih učenika.

Radi se o newsletteru popularne web stranice Canva specijalizirane za besplatnu izradu grafičkog sadržaja, a u čijem se sadržaju pronašlo nekoliko uzoraka za korištenje s motivima duge i stock fotografijama koje prikazuju nasmiješene i zagrljene istospolne parove.

Zekanović, po struci profesor geografije, smatra da je ovo neprimjeren seksualni sadržaj kroz koji se školarce poziva na LGBTIQ aktivizam bez znanja roditelja.

Zaštitite djecu od duge

Newsletter pod naslovom "Budite ponosni na ono u što vjerujete" iskazuje podršku LGBTIQ zajednici i omogućava istoj da se kreativno izrazi elementima grafičkog dizajna koji Canva nudi.

Isti je zasmetao i platformi CitizenGO koja se frekventnim osnivanjem peticija zalaže za pravo na život, obitelj i slobodu. Upravo djelovanjem protiv slobode, CitizenGO je 29. rujna 2020. otvorio peticiju "Zaštitite dječje školske e-sandučiće!" kako bi školarce zaštitio od, kako sami kažu, "ideologije koja je nespojiva s vrijednostima njihovih obitelji".

Upitali smo obje institucije uključene u ovaj slučaj po kojem su kriteriju blokirali Canvinu domenu, na što nam je CARNET samo odgovorio da su to učinili po nalogu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Od Ministarstva nismo dobili odgovor do trenutka objave ovog članka

U peticiji navode da se spornim newsletterom poziva na dijeljenje intime na društvenim mrežama te traže od CARNET-a momentalno "ukidanje pristupa dječjim školskim sandučićima svim trećim pravnim i fizičkim osobama."

Upravo se to dogodilo Canvi.

Ministarstvo šuti

Kako stoji u Plenkovićevoj verifikaciji Zekanovićeva odgovora s 30. sjednice Vlade održane 17. prosinca 2020., Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET) reagirala je po nalogu Ministarstva znanosti i obrazovanja kad je 7. listopada zaprimila obavijest. blokiravši buduće mailove koji stižu s domene canva.com svim učenicima koji koriste e-mail adrese domene skole.hr nakon što je newsletter prošao CARNET-ovu antispamersku zaštitu i dospio u inboxe školaraca.

U istom dokumentu stoji kako "nažalost, dio neželjenih elektroničkih poruka (tzv. spam) ipak dođe do korisnika" čime je hrvatski premijer poslao poruku LGBTIQ zajednici kako je njihovo izražavanje raznolikosti i uključivosti neželjeno u društvu.

Canvin newsletter zasmetao je i platformi CitizenGO koja peticijom školarce želi zaštiti od "ideologije koja je nespojiva s vrijednostima njihovih obitelji"

Upitali smo obje institucije uključene u ovaj slučaj po kojem su kriteriju blokirali Canvinu domenu, na što nam je CARNET samo odgovorio da su to učinili po nalogu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Od Ministarstva nismo dobili odgovor do trenutka objave ovog članka.

Brine se o djeci

Zekanović očito vrlo dobro brine o djeci, a to je dokazao kroz nekoliko svojih izjava. U jednom svom javno dostupnom saborskom izlaganju izjavio je kako smatra da je generacijama koje dio svog dana provedu na društvenim mrežama ukradeno djetinjstvo jer su on i njegova generacija imali "normalno djetinjstvo" upravo zbog toga što nisu imali društvene mreže.

U tom istom govoru komplimentirao je fizički izgled Mladena Kožića i Ive Šegote, prvoga gej para koji je u Hrvatskoj dobio pravo na udomljavanje djece, a zatim nastavio kako bismo zbog toga trebali omogućiti udomljavanje i dvama zastupnicima koji su ekipa, zatim ekipi koja na zidiću pije pivo, ekipi koja se karta, trima susjedama koje su se udružile za udomljenje, nogometnoj i ragbi momčadi, čovjeku i magarcu.

Za njega taj presedanski čin predstavlja nešto "krivo i naopako" te smatra da sad kad možemo mijenjati svoju seksualnu orijentaciju, trebamo uvesti kvote seksualnosti u Sabor.

Podsjetimo još i da je Zekanović, u vrijeme kad se digla halabuka oko slikovnice "Moja dugina obitelj", apelirao na Stručni odbor Hrvatskoga knjižničarskog društva da ne ide u smjeru otvaranja LGBTIQ odjela u knjižnicama jer smatra da se radi "o političkoj agendi, a nikakvoj borbi za ranjivu skupinu".

I nastavlja nas ranjavati.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.