www.stream-xnxx-porn.com

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" i udruga Dugine obitelji podižu kaznenu prijavu zbog paljenja zastave duginih boja postavljenoj na zgradi Gradske vijećnice u Rijeci. Naime, u noći sa 7. na 8. svibnja 2021. na Instagram profilu "riječani.1987", koji se povezuje s navijačkom skupinom Armada, objavljena je videosnimka paljenja zastave duginih boja uz poruku "Ovo je odgovor na novodoneseni zakon o posvajanju djece istospolnim parovima. 1987."

Povodom tog sramotnog čina, Udruge LORI i Dugine obitelji podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu za kazneno djelo "poticanja na nasilje i mržnju" i "oštećenja tuđe stvari".

"Paljenje zastave duginih boja homofobni je čin koji prema zakonima Republike Hrvatske spade u kaznena djela te očekujemo brzu i efikasnu reakciju državnih institucija, detaljnu istragu državnog odvjetništva te sankcioniranje počinitelja", navode u priopćenju.

Podsjećaju da je 26. listopada 2020. udruga LORI podnijela  kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog grafita "Ubi pedera" koji je bio ispisan na izlogu Gradske vijećnice grada Rijeke, a motiviran izložbom udruge "20 godina LORI" koja je bila postavljena u izlozima. Paljenje dugine zastave i pozivanje na nasilje i mržnju sramotna su djela zastrašivanja jednog dijela građana i građanki Rijeke i doprinose kreiranju atmosfere straha i nesigurnosti.

Čime se to točno "ponose" homofobni napadači?

U opisu Instagram profila "riječani.1987" na kojem je objavljena snimka paljenja zastave duginih boja stoji "Mi smo ponosni čuvari bili sve te godine, snage, ponosa i časti grada i domovine". Međutim, brojni građani i građanke Rijeke, putem komentara na samom profilu ali i na drugim riječkim portalima, osudili su ovaj čin te ga okarakterizirali kao sramotnu i žalosnu blamažu.

"I zaista se pitamo, mi i naši prijatelji i prijateljice, susjedi, rodbina, kolege i kolegice, ali i brojni drugi sugrađani i sugrađanke, što je to 'ponosno' u mržnji, prijetnjama nasiljem, stigmatiziranju i naposljetku uništavanju tuđe imovine? Kojih smo to vrijednosti onda 'ponosni čuvari' ako zastrašujemo, prijetimo i napadamo obitelji, roditelje koji se vole i žele pružiti dom nekome tko ga treba?", kažu.

"Kakvu poruku ovakva djela šalju djeci čiji roditelji nisu heteroseksualni – da se i ona moraju bojati za svoju sigurnost i da postoje oni koji žele uništiti njihove obitelji? Upravo zbog djece, radije budimo ponosni čuvari grada i nacije tako što ćemo njegovati nenasilje, zajedništvo i vjeru u naš dom i domovinu koja jača i raste upravo zato što se mi ne bojimo različitosti", završno poručuju iz LORI i Duginih obitelji.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.