www.stream-xnxx-porn.com

Nakon subotnje Povorke ponosa na više zagrebačkih lokacija skupine kukavičkog šljama napadale su sudionike i sudionice te manifestacije.

Povodom tih bezumnih napada priopćenjem se oglasila udruga Zagreb Pride, što prenosimo u cijelosti:

Prvi put u desetak godina na dan Povorke ponosa LGBTIQ zajednice, Zagreb Pridea, došlo je do provale homofobnog fašističkog nasilja, u nizu napada, paleži i uvreda, u različitim dijelovima grada.

Kako je izvijestila policija, najgori napad dogodio se oko 22:30 na Trgu Marka Marulića gdje je više homofoba udarilo gej mladića šakom u lice te su mu iz ruke oteli pa onda i zapalili zastavu duginih boja, da bi onda za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice. Zagreb Pride stupio je u kontakt s nekim od žrtava ovog zločina potaknutog mržnjom prema LGBTIQ osobama i pružit ćemo im pravnu i drugu podršku u kaznenom postupku do kojeg mora doći jer su počinitelji privedeni.

Čopori napadali žene

Također navečer, nakon Povorke, mlada lezbijka napadnuta je u Novom Zagrebu i to od strane četvorice muškaraca koji su uočili da ima zastavu duginih boja. Nakon što su joj istrgnuli zastavu, udarili su je, bacili na pod i onda kukavički pobjegli.

U poslijepodnevnim satima na Srednjacima dvije su lezbijke izvrijeđane i pljunute. Prema našim informacijama, izravno iz LGBTIQ zajednice, od strane samih oštećenih osoba, bilo je još neprijavljenih incidenata, prijetnji, zastrašivanja i vulgarnih ispada.

Pozivamo i druge moguće žrtve da nam se jave i da napade, i uz našu pomoć, prijave.

Od policije očekujemo da, sukladno Kaznenom zakonu, sve ove napade obrađuje kao zločine iz mržnje motivirane spolnom orijentacijom, a ne kao prekršaje za remećenje javnog reda i mira.

Ovo je prvi put od 2011. godine da svjedočimo nasilju uoči ili nakon Povorke ponosa. Nasilje protiv LGBTIQ osoba na ulicama Zagreba i ostalih gradova, napose Rijeke, ponovo postaje ozbiljan problem za naše društvo.

Vrijeme je da agresivna homofobna manjina shvati da je poražena

LGBTIQ mladi, koji su najčešće žrtve ovakvog tipa nasilja u javnom prostoru, neće nikad pristati živjeti u ormaru, što su jučer glasno i pokazali u Povorci ponosa. LGBTIQ ponos i Zagreb Pride dio su njihovog cjeloživotnog iskustva.

Oni cijeli svoj život žive u društvu u kojem je naša borba otvorila prostore njihove slobode. Svaka LGBTIQ osoba u Hrvatskoj ima pravo živjeti slobodno, biti vidljiva i svoja, mahati zastavom duginih boja, grliti se i poljubiti na ulici, šetati i plesati svih 365 dana u godini.

Za našu vidljivost smo se izborili i to se više neće promijeniti, nikad se više nećemo vratiti u tišinu i u ormar, nikad više nećemo pognuti glave pred ovakvim kukavičkim huljama. Vrijeme je da agresivna homofobna manjina shvati da je poražena.

Zagreb Pride završno poručuje kako pritom nema nikakve sumnje da su jučerašnjim udarcima, poniženjima i paležu doprinijele nedavne izjave zastupnika Nikole Grmoje i Bože Petrova, koji su u svojim istupima širili netrpeljivost, homofobiju, poticali podjele i mržnju.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.