www.stream-xnxx-porn.com

U subotu, 4. lipnja, zagrebačkim će ulicama proći dvadeset i prva Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji koja se ove godine održava uz ironično geslo "Dajte nam naša četiri zida!".

Zagreb Pride od Grada traž da prepozna LGBTIQ+ zajednicu kao neodvojivi dio društvenog i kulturnog života Zagreba te da osigura uvjete za osnutak i izgradnju LGBTIQ+ centra.

"Naime, i dalje smo zajednica bez svojeg prostora u glavnom gradu: kulturnog i društvenog LGBTIQ+ centra koji bi Zagreb upisao na kartu gradova koji prepoznaju i njeguju potrebe svoje kvir zajednice", ističu.

Takav prostor, navode, bio bi sigurno mjesto okupljanja naše zajednice, ali i mjesto izražavanja naših težnji, identiteta, kvir kulturnih praksi i umjetničkih izričaja, znanstvenog i istraživačkog rada. Bilo bi to uključivo mjesto druženja, razmjene znanja, ideja i mišljenja; utočište u kojem bismo uvijek bili dobrodošli, prihvaćene i podržane. Jer mi možemo i moramo biti jednakovrijedan dio našeg grada. I to su jedina četiri zida na koja pristajemo!

Cijeli Proglas 21. Povorke ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji dostupan je ovdje.

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15:30h na Rooseveltovom trgu (ispred Mimare) te u 16:30h krenuti gradskim ulicama i trgovima. Povorka će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa.

U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se aktivistički prosvjedni skup, s početkom u 18:00 h. Nakon obraćanja predstavnica i predstavnika Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program.

Nastupaju beogradska kantautorica Tamara Popović – tam i House of Flamingo s klupsko izvedbenim programom Fanny Pack koji se u Zagrebu održava nakon Povorke ponosa i stvara siguran prostor LGBTIQ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Izvedba se drugu godinu za redom održava u javnom prostoru i otvorena je za sve posjetitelje. Publiku očekuje nesvakidašnje scensko iskustvo izvedbene prakse draga kroz samostalne i grupne točke članica kolektiva Colinde Evangeliste, Entity i Roxanne; pojačane do sad najvećim plesnim timom u vlastitoj produkciji koji čine Mateja Miković, Marko Marić, Ana Erić, Nina Štura, Helena Ostojić, Ante Gluščević i Daniela Vasiljević.

Osim njih, nastupit će i DJ-ice Željka Ru i Puter Štangica.

Nastupi će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

15:30 – POČETAK OKUPLJANJA
16:30 – POLAZAK POVORKE
17:30 – DOLAZAK POVORKE NA RIBNJAK
18:00 – 18:15 – OBRAĆANJE PREDSTAVNICA_KA OOPP-A I DRUGI PRIGODNI GOVORI
18:15 – 19:00 – TAM
19:00 – 20:00 – HOUSE OF FLAMINGO
20:00 – 21:45 – ŽELJKA RU.
21:45 – 23:30 – PUTER ŠTANGICA

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.