Image

Udruženje Zagreb Pride poziva sve zainteresirane da se priključe osnivanju Organizacijskog odbora Zagreb Pridea 2009.

Povorke ponosa se održavaju u mnogim zemljama svijeta, a 2009. godina posebna je po tome što se ujedno obilježava i četrdesetogodišnjica pobune LGBTIQ osoba protiv policijske diskriminacije u njujorškom baru Stonewall, događaj koji predstavlja začetak borbe za naša prava, kao i začetak samog Pridea. Povorkom ponosa mi, LGBTIQ osobe, slavimo naš ponos i ukazujemo na naše postojanje, ali i upozoravamo na diskriminaciju s kojom smo suočeni/e, te na konkretne probleme – nevidljivost, neprihvaćanje, nasilje, uskraćivanje osnovnih građanskih i ljudskih prava. 

U Hrvatskoj je prvi Pride održan 29. lipnja 2002., i to pod sloganom „Iskorak KONTRA predrasuda". Usprkos ponekim nasilnim ispadima, Zagreb Pride bez premišljanja osmu godinu za redom nastavlja organizirati ovu jedinu nacionalnu javnu i političku manifestaciju LGBTIQ osoba, što ćemo učiniti i u nadolazećoj godini.

Stoga želimo predstaviti nacrt i plan svih aktivnosti oko rada na Prideu, za koje bi se zainteresirani/e mogli/e opredijeliti, a koje su neophodne da bi se Zagreb Pride 2009 uspješno održao. Za sigurnost Pridea procjenjujemo da je potrebno uključiti najmanje 50 ozbiljno zainteresiranih volontera/volonterki za redarenje na sam dan skupa, a za cjelokupnu realizaciju projekta Zagreb Pridea najmanje 15 ozbiljno zainteresiranih osoba spremnih izdvojiti po 5, odnosno po 2 sata tjedno. Također, dvije osobe trebale bi izdvojiti puno radno vrijeme za organizaciju Zagreb Pridea sve do njegove realizacije.

Zagreb Pride organizira se u više timova, od kojih svaki može imati koordinatora/icu:

Fundraising (min. 3 osobe)
- fundraising, blagajnik/blagajnica

Tehnički tim (min. 3 osobe)
- stage i tehnika
- promo materijal (komunikacija sa tiskarama, dizajnerima)

Osiguranje (min. 3 osobe)
- komunikacija sa policijom i zaštitarima
- redari/ke
- monitoring
 - organizacija sigurnog prostora za hitnu evakuaciju

Program (min. 4 osobe)
- organizacija povorke
- izvođači/ce
- organizacija partyja
- popratni programi

Tim za komunikaciju (min. 4 osobe)
- organizacija okruglog stola
- komunikacija s drugim udrugama – lobiranje za dolazak
- komuniciranje s medijima

Koordinatori/ice – dvije osobe koje znaju događanja u svakom timu i koordiniraju njihov rad, a ujedno čine i administrativni tim (komunikacija sa gradskom upravom, te komunikacija oko svih potrebnih dozvola i birokracije)

Prvi sastanak je 19.11. Krajnji rok za priključenje OOZP-u je 3. prosinac 2008. Sve zainteresirane osobe pozivamo neka se jave na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Srdačan pozdrav od Udruženja Zagreb Pride,
Sara Ercegović, Karla Horvat Crnogaj, Marina Matešić, Lana, Gordana Tihomirović, Marwan Zeitoun, Franko Dota, Marko Jurčić, Marin Ježić, Hana Ševerdija i Gordan Duhaček

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam