Image

Mogućnost da se zabrani antigay prosvjed, kojeg su Hrvatska čista stranka prava i Hrvatski nacionalisti najavili za isti dan kada je u Zagrebu Gay pride, postoji, ali PU zagrebačka još nije donijela nikakvu odluku.

Sukladno Zakonu o javnom okupljanju, zbog poticanja nesnošljivosti bilo koji skup može izrijekom zabraniti ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Tajnik njegovog kabineta Dubravko Novak kazao nam je kako ministar ne može tek tako zabraniti bilo koji prosvjed, već od policijske uprave koja je mjesno zadužena za prosvjed treba dobiti zahtjev.

Iz PU zagrebačke tek potvrđuju da su zaprimili zahtjeve za javnim okupljanjima. Za sada se nisu odlučili hoće li prosvjede desničara pod nazivom "Nedopustivo je da nam nameću svoj nakaradni stil života" zabraniti ili neće, te su medijima kazali kako je "to njihova odluka o kojoj se izvjestiti javnost kada bude donesena, ako bude donesena". Koordinacija Iskoraka, Kontre i Ženske mreže već je podnijela zahtjev za zabranom prosvjeda jer drže kako se radi o klasičnom poticanju na nesnošljivost zbog spolne orijentacije.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.