Na današnjoj je inauguraciji novi hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović kao jednu od temeljnih zadaća svog mandata istaknuo borbu protiv diskriminacije.

To samo po sebi ne bi bilo neobično s obzirom na njegov svjetonazor koji je više puta isticao u predizbornoj kampanji, no po prvi je put u inauguracijskom govoru novi predsjednik RH spomenuo i borbu protiv diskriminacije seksualnih manjina.

'Hrvatska je zemlja vjerskih sloboda. Vjerovanje ili nevjerovanje - pravo je svakoga građanina. Sve vjerske zajednice imaju pravo na slobodu izražavanja vjere i potrebnu državnu potporu za ispunjenje svojih vjerskih potreba sukladno ekonomskim mogućnostima zemlje i načelu pravednosti.
Svaka diskriminacija, nacionalna, vjerska, spolna, prema seksualnoj orijentaciji, socijalnom ili regionalnom podrijetlu, ili iz bilo koje druge osnove, nedopustiva je i osobno ću joj, kao predsjednik Republike Hrvatske, biti zapreka.' - obećao je Josipović.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.