Image

Nizozemske gay skupine ove će godine po prvi puta u Amsterdamu organizirati  festival "Ružićasti Božić" čija će najveća atrakcija biti jaslice s dva Josipa i dvije Marije.

Desetodnevni festival uključivat će također brojne partije, filmove s homoseksualnom tematikom, klizanje na ledu, štandove i vjerske obrede.

čelnik skupine ProGay Frank Van Dalen objasnio je kako bi program homoseksualcima trebao omogućiti veći izbor zabave tijekom blagdana. Također bi trebao navesti ljude da promisle o homoseksualnosti i religiji."Bit Božića nije samo u vjeri već i u ljubavi i obitelji, a da ne spominjemo kupovanje. Dvojica muškaraca ili dvije žene danas mogu zasnovati obitelj čak s djecom", rekao je Van Dalen.

Neke kršćanske skupine već su prosvjedovale protiv najavljenog festivala. Christians for Truth je objavila da se ideja izruguje ključnim koncepcijama evangelizma.

Gay brakovi u Nizozemskoj su legalizirani 2001., a pravila za usvajanje djece ista su za homoseksualne kao i za heteroseksualne parove.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam