rainbowJesen posljednjih dana pokazuje svoje pravo lice, a s njom stižu i brojni događaji koji će obogatiti i zagrijati ove sve hladnije i tmurnije dane. Zato smo pitale dvije najaktivnije lezbijske udruge, "Kontra" i LORI što ove jeseni rade i pripremaju, jesu li savjetovališta još uvijek aktivna, hoće li biti kakvih druženja i tuluma. A lobiranja za proširenje naših prava? Saznajte što spremaju.

Kontrino savjetovalište i druženja
Suočavate se s outanjem, problemima u vezi, nerazumijevanjem roditelja ili nečim desetim? Ne oklijevajte nego iskoristite sluh i dobru volju stručnjaka/inja udruge "Kontra", ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00 do 20:00 na telefonu 091/457-3372 ili im pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Grupa podrške za transrodne osobe održat će se u studenom, a vodit će je Kris iz Gaytena (Beograd) s kojim Kontra surađuje na području trans tematike. Cilj grupe je razmjena iskustava, informacija, pružanja podrške te umrežavanje.

Prpošno i veselo druženje koje obilježava kraj 2010. godine organizirat će se u zadnjem mjesecu ove godine. Muzika s laptopa, kokice, nagradna igra, čavrljanje, društvene igrice – zar netko to želi propustiti?

Osim navedenog, "Kontra" će organizirati Festival za promicanje lezbijske kulture koji će se održati od 26. do 28. studenoga, a u međuvremenu će, kao i dosad, marljivo bilježiti slučajeve kršenja prava LGBT osoba u Hrvatskoj i na njih reagirati, kako u medijima, tako i svim dopuštenim zakonskim sredstvima.

"Lori" slavi deseti rođendan
Djevojke iz riječke lezbijske udruge LORI za kraj jeseni pripremaju izdavanje knjige Američkog psihološkog društva Savjetovanje i psihoterapijski rad s LGBT klijentima/cama. Ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja na temeljit i vrlo kompleksan način obrađuje specifične potrebe pripadnika i pripadnica seksualnih i rodnih manjina.

Kao i zagrebačke kolegice, djevojke nastavljaju rad besplatnog psihološkog savjetovališta namijenjenog LGBTIQ populaciji svih dobnih skupina, koje nudi mogućnost individualnog, partnerskog i obiteljskog savjetovanja/psihoterapije. U pripremi je i nekoliko radionica koje se odnose na educiranje aktivistica i unaprjeđenje rada u udruzi.

Queer Zagreb i LORI nastavljaju sa mjesečnim projekcijama ReeQueer MoMenti u Art kinu u Rijeci, a rade i na proširenju LGBT kulture u Rijeci.

S obzirom na to da ove godine LORI slavi 10. rođendan, u planu je organiziranje velikog tuluma u studenome u Rijeci. U klubu Palach ugostit će zanimljive i poznate izvođače/ice, a bit će i iznenađenja.

U pripremi je i projekt u suradnji s još nekoliko udruga koji bi trebao startati u siječnju sljedeće godine, a između ostaloga, bit će usmjeren na poboljšavanje statusa transrodnih osoba u Hrvatskoj.

Više o lezbijskim aktivnostima ove jeseni i zime čitajte na www.kontra.hr i www.lori.hr.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.