zastave_trgGradonačelnik Milan Bandić na današnjoj se tiskovnoj konferenciji osvrnuo i na zagrebačku Povorku ponosa koja će ove subote proći gradom. "Zagreb je topao grad koji emitira pozitivno ozračje i njeguje toleranciju. Uvjeren sam da će to pokazati i na subotnjoj gej paradi", izjavio je, a izvijestio je tportal.

"Grad će učiniti sve da subotnja parada prođe u najboljem redu. Osobno neću prisustvovati jer nisam ni do sada. Demokratski uzusi zemlje mjere se pravima manjina", rekao je Bandić okupljenim novinarima.

Na Trgu izvješene zastave duginih boja
Od danas se na Trgu bana Jelačića vijore tri zastave duginih boja: međunarodnog simbola LGBT i Pride pokreta i jedna zastava Zagreb Pride (ružičasta s crnom zvijezdom, simbolom queer-feminizma).

"Isticanje tih zastava, sada već tradicionalno petu godinu za redom, važno je za hrvatsku LGBTIQ zajednicu jer zastavama simbolički poručujemo da smo ovdje, da nas ima svugdje, da imamo pravo na javnost, na javno iskazivanje naših seksualnih i rodnih identiteta, da je Zagreb naš grad, Hrvatska naša zemlja, i da u njima živimo i želimo živjeti slobodni od nasilja i diskriminacije", priopćili su iz Zagreb Pridea.

Inače, predstavnici Zagreb Pridea za sutra u 15:30 najavili su tiskovnu konferenciju, i to simbolično – na Zrinjevcu gdje je održana i prva zagrebačka Povorka ponosa 2002. godine.

Prije toga u svom će ih uredu primiti predsjednik Ivo Josipović.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.